Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Μετανάστης" από την Μαύρη Ήπειρο το ανθρώπινο γένος

Ως «μετανάστες» προερχόμενοι από την Μαύρη Ήπειρο, πρέπει να χαρακτηριστούμε, αφού είμαστε όλοι απόγονοι ενός ανθρώπινου πληθυσμού που έχει τις ρίζες του στην
Αφρική, σύμφωνα με αυτά που δήλωσε σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η ‘Αννα-Σαπφώ Μαλασπίνα, επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Βέρνης.
Η ελληνίδα επιστήμων της διασποράς ήταν επικεφαλής διεθνούς γενετικής έρευνας, που δημοσιεύθηκε προ ημερών στο περιοδικό «Nature». Μέσα στις σελίδες του περιοδικού αποκάλυψε, ότι οι πρώτοι ιθαγενείς πληθυσμοί της Αυστραλίας, οι Αβορίγινες, κατάγονται από τους ίδιους πληθυσμούς της Αφρικής, που εγκατέλειψαν την «μαύρη ήπειρο» πριν από περίπου 72.000 χρόνια, προκειμένου εξαπλωθούν σε όλη την Ευρώπη και στην Ασία.
Η συνεχής παρουσία αυτών των πρώτων τολμηρών εξερευνητών στην Αυστραλία, τους καθιστά αυτόματα τον αρχαιότερο πολιτισμό του πλανήτη. Προς το παρόν όμως όπως επισημαίνει, δεν υπάρχει μία σίγουρη απάντηση από την επιστήμη για το πότε έγινε η «έξοδος» από την Αφρική.
Η νέα αυτή έρευνα ενδέχεται να έχει πολιτικοκοινωνικές επιπτώσεις στην Αυστραλία, όπως τονίζει η ελληνικής καταγωγής βιολόγος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού επιβεβαιώνει ότι στην πραγματικότητα οι Αβορίγινες είναι οι πρώτοι «ιδιοκτήτες» της αυστραλιανής γης.


presspublica.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια