Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συμβουλές για σωστό ξύρισμα χωρίς ατυχήματα ή ερεθισμούς


Δεν είναι εύκολο να κάνεις ένα σωστό ξύρισμα που θα αφήσει το δέρμα σου λείο και απαλό μετά. Πολλές φορές μπορεί να κοπείς ή να ερεθιστείς και να μην καταφέρεις να έχεις ένα ξύρισμα παρόμοιο με αυτό που κάνεις σε κάποιο κουρείο.

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να έχεις εξασφαλισμένη επιτυχία!

Άφησε το δέρμα σου να ηρεμήσει.

Αν θέλεις να έχεις λιγότερα κοψίματα και ερεθισμούς, τότε επέλεξε να ξυριστείς 10 τουλάχιστον λεπτά αφού ξυπνήσεις. Το δέρμα σου έχει την τάση να είναι πρησμένο το πρωί κι έτσι δεν έχεις την ιδανική επιδερμίδα για να ξυριστείς σωστά.

Ξυρίσου το βράδυ.

Αν δε θέλεις να ξυριστείς το πρωί, μπορείς να ξυριστείς πριν πας για ύπνο. Με αυτό τον τρόπο θα αφήσεις το δέρμα σου να ξεκουραστεί μερικές ώρες και θα αποφύγεις τους επιπλέον ερεθισμούς. Το βραδινό ξύρισμα είναι ιδανικό για τους άντρες που πρέπει να φορέσουν στενά πουκάμισα στη δουλειά και ερεθίζονται όταν είναι φρεσκοξυρισμένοι.

Δρόσισε το δέρμα σου.

Για να κάνεις ένα σωστό ξύρισμα, πρέπει πρώτα να καθαρίσεις το πρόσωπο σου με ζεστό νερό και ένα καθαριστικό προσώπου. Καλό θα ήταν να αποφύγεις το καυτό νερό καθώς αυτό μπορεί να ξηράνει το δέρμα σου και να προκαλέσει ερεθισμούς.

Χρησιμοποίησε βούρτσα ξυρίσματος.

Πολλοί άντρες δε χρησιμοποιούν πλέον βούρτσα ξυρίσματος. Μεγάλο λάθος! Οι βούρτσες δεν είναι μόνο ο καλύτερος τρόπος να δημιουργήσεις πλούσιο αφρό, αλλά βοηθάει και τις τρίχες  να σηκωθούν και να είναι έτοιμες για ξύρισμα. Επίσης, είναι ένας τρόπος για να κάνεις απολέπιση στην επιδερμίδα σου.

Μην ξυρίζεσαι συχνά.

Κάνε ένα διάλειμμα και προσπάθησε να μην ξυριστείς μια μέρα μέσα στην εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσεις το δέρμα σου να ξεκουραστεί, ενώ την επόμενη φορά που θα ξυριστείς θα καταφέρεις να κάνεις ένα πιο απαλό ξύρισμα.

Κάνε κυκλικές κινήσεις.

Όταν βάζεις αφρό ξυρίσματος ή κρέμα κάνε κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλα του χεριού σου. Τα γένια φυτρώνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Γι’ αυτό αν κάνεις κυκλικές κινήσεις, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να αφήσεις κάποιο σημείο κενό.

Μην βιάζεσαι.

Οι περισσότεροι ερεθισμοί προκαλούνται επειδή οι περισσότεροι άντρες βιάζονται να τελειώσουν. Μείωσε την ταχύτητα του ξυρίσματος και κάνε μικρότερες κινήσεις για να αποφύγεις τα κοψίματα.

Βάλε λιγότερη δύναμη.

Αν νομίζεις ότι όσο περισσότερο πιέζεις, τόσο καλύτερα θα ξυριστείς, δεν είναι αλήθεια. Τα μοντέρνα ξυραφάκια είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μη χρειάζονται πολύ πίεση. Βάλε τόση δύναμη ώστε το ξυραφάκι να ακουμπάει στο δέρμα σου και άφησε το εκείνο να κάνει όλη τη δουλειά για εσένα.

Ξυρίσου μετά από το μπάνιο.

Ο ατμός από το μπάνιο ανοίγει τους θύλακες και μαλακώνει τις τρίχες. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να έχεις ένα πιο απαλό ξύρισμα. Μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας μια ζεστή πετσέτα.

Άσε τα χείλη για το τέλος.

Οι τρίχες στο άνω χείλος θα πρέπει να είναι οι τελευταίες που θα κόψεις καθώς είναι οι πιο σκληρές και θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο μέχρι να μαλακώσουν από τον αφρό.

Ακολούθησε τις τρίχες σου.

Ξυρίσου ακολουθώντας τη φορά από τις τρίχες σου. Μην κάνεις κόντρα ξύρισμα καθώς μπορείς να προκαλέσεις ερεθισμούς.

Γνώρισε τις λεπίδες σου.

Δεν έχει σημασία η μάρκα από το ξυραφάκι που χρησιμοποιείς αλλά σε τι κατάσταση βρίσκεται το ξυραφάκι σου. Μη χρησιμοποιείς λεπίδες που έχουν στομώσει καθώς θα προκαλέσεις ερεθισμούς και κοκκινίλες στο πρόσωπο σου. Μόλις νιώσεις ότι η λεπίδα από το ξυραφάκι δεν κόβει σωστά, άλλαξε την ή αντικατέστησε το ξυραφάκι.


Πηγή: the-man.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια