Άνδρες: Γιατί δεν πρέπει να βάζετε το κινητό στην τσέπη σας;


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Newcastle, στην Αυστραλία, μελέτησαν εικοσιεπτά έρευνες σχετικά με την επίπτωση της λεγόμενης μη-ιονίζουσας ακτινοβολίας στον οργανισμό. Και είδαν ότι οι εικοσιμία από αυτές απέδειξαν την άμεση σχέση ανάμεσα στην ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου και στο σπέρμα.


Επιπλέον εξέτασαν στο εργαστήριο 1.492 δείγματα σπέρματος από δέκα μελέτες. Όπως διαπιστώθηκε, πιο συγκεκριμένα, η έκθεση στα κινητά τηλέφωνα συνδέεται με 8% μείωση στην κινητικότητα του σπέρματος και 9% μείωση στη βιωσιμότητα του σπέρματος. Σχετικά με την ποσότητα των σπερματοζωαρίων, τα ευρήματα ήταν διφορούμενα.

Πάντως το γεγονός ότι το 14% των κατοίκων του πλανήτη δυσκολεύεται να συλλάβει - με τους άνδρες να έχουν πρόβλημα υπογονιμότητας σε ποσοστό 40% - έκανε τους επιστήμονες να επαναλάβουν ότι μια τόσο μικρή λεπτομέρεια, κάτι τόσο απλό, όπως το να βάζει κάποιος το κινητό στις μπροστινές τσέπες του παντελονιού, μπορεί να είναι πολύ σημαντικό.

Ο Dr Joel Moskowitz, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Berkeley, εξήγησε, μιλώντας στη Daily Mail Online ότι οι άνδρες δεν πρέπει να αποθηκεύουν τα κινητά τους κοντά στα γεννητικά τους όργανα, γιατί η αθροιστική ακτινοβολία καταστρέφει το σπέρμα.

Το 2011 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αξιολόγησε την ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα ως πιθανό 2B καρκινογόνο. Ήταν η πρώτη μεγάλη αναγνώριση ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στον οργανισμό.

Ανάλογη επιβλαβή επίδραση στο σπέρμα έχει και το τάμπλετ ή το λάπτοπ, τοποθετημένα επάνω στα πόδια ή στην κοιλιά των χρηστών.


Πηγή: healthmag.gr