Ο Ερντογάν ανακάλυψε «φωλιά» γκιουλενιστών στη ... Λάρισα

"Φωλιά" οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν στον... Τύρναβο της Λάρισας ισχυρίζεται πως ανακάλυψαν οι άνθρωποι του τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, καθώς
σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στην Πολυεθνική Ειρηνευτική Δύναμη Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG) εκεί βρίσκεται μια ταξιαρχία οπαδών του ιμάμη ο οποίος αποτελεί "κόκκινο πανί" για το καθεστώς της Τρουκίας.

Η ταξιαρχία βρίσκεται στον Τύρναβο από το 2011 μέχρι και το 2017

Η ταξιαρχία βρίσκεται στον Τύρναβο από το 2011 μέχρι και το 2017, με τον διοικητή της, τον ταξίαρχο Νουμάν Γεντιγιλντίζ να απομακρύνεται λίγες ημέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία -έναν χρόνο πριν λήξει η θητεία του- ως γκιουλενιστής, αναφέρει το Εθνος.

Ο Γεντιγιλντίζ ωστόσο, δεν επέστρεψε στην Τουρκία αλλά εξαφανίστηκε, αναφέρει το δημοσίευμα, φοβούμενος ίσως ότι θα έχει τις τύχες του προηγούμενου διοικητή, Χακάν Εσέρ, ο οποίος συνελήφθη στην Τουρκία αμέσως μετά την 15η Ιουλίου, ως νευραλγικό στέλεχος στην οργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Ο Εσέρ, αφού επέστρεψε στην Τουρκία το 2015, είχε τοποθετηθεί ως αναπλήρωτής αρχηγού γενικού επιτελείου της στρατιάς του Αιγαίου.

Τον Γεντιγιλντίζ αντικατέστησε ο ταξίαρχος Αλπτεκίν Ταρτιτσί, με τα τουρκικά ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στην Ελλάδα ανέβηκε στους 10.thetoc.gr
.