Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά των δημοσιογράφων: «Μην υποκρίνεστε»

Tαυτόχρονα καλεί την κυβέρνηση να... υπερασπισθεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι
Επίθεση
εναντίον του δημοσιογραφικού κόσμου εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, παρά το γεγονός ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι στα κανάλια που δεν πήραν άδεια βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάντασμα της ανεργίας μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου των 90 ημερών που έχει δώσει η κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, αφού γίνεται λόγος για υπεράσπιση του κράτους δικαίου μέσα από τη διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών που «συνιστά ουσιαστικό βήμα για την αλλαγή σελίδας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο μετά από δεκαετίες παρανομίας και ασυδοσίας», εξαπολύει επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, «όσο για τους εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς, όσοι κραυγάζουν υπέρ χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο, όσοι οδήγησαν στην ανεργία και την ανέχεια, με την πολιτική τους, μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, ας μην υποκρίνονται. Θυμόμαστε τη σιωπή τους όταν εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απολύονταν ή έμεναν επί μήνες απλήρωτοι».

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά και έμπρακτα ότι προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το έκανε κι εδώ, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αδειοδότηση και τη λειτουργία των σταθμών, μίνιμουμ αριθμό θέσεων εργασίας, αλλά και την απαρέγκλιτη τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας, σε έναν τομέα όπου η ασυδοσία και η παραβίαση των δικαιωμάτων είναι καθημερινό φαινόμενο. Πράγμα που ενόχλησε κάποιους σημερινούς καναλάρχες, οι οποίοι κάθε άλλο παρά υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των εργαζομένων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν». Πάντως, μετά τις κατηγορίες για υποκρισία, η Κουμουνδούρου καλεί την κυβέρνηση να ...«πράξει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε κανείς εργαζόμενος που θα βρεθεί σε καθεστώς επισφάλειας ή ανεργίας, έστω και προσωρινά, μέχρι τη συνολική ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, να μην μείνει απροστάτευτος. Θα πρέπει να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες αρωγής, ενίσχυσης και στήριξης».

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παραλείπει να χαρακτηρίσει το διαγωνισμό ως «αδιάβλητο και αντικειμενικό» και σημειώνει: «Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να κάνει ό, τι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε δεν θέλησαν, είτε δεν κατόρθωσαν, είτε δεν διανοήθηκαν καν να πράξουν. Η επιτυχής έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας διέψευσε πανηγυρικά και εξέθεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ιδίως τη ΝΔ, η οποία μέχρι και την τελευταία στιγμή έδινε μάχες υπέρ της διαπλοκής. Είναι καιρός να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, να το πάρουν πια απόφαση ότι η εποχή της κυριαρχίας του «τριγώνου της διαπλοκής» έλαβε τέλος, και να πάψουν να παρακωλύουν την διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ».ΘΕΜΑ
.