Τσίπρας: Τα 246 εκατ. θα δοθούν σε ευπαθείς ομάδες και στην κοινωνία

Τσίπρας: Τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες σε ευπαθείς ομάδες
«Σημαντική είδηση που δίνει ένα μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας ότι σε αυτόν τον τόπο σταματάει η ανομία και η ασυδοσία». Με αυτόν τον τρόπο αναφέρθηκε στην
ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σήμερα εγκαινιάζει τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών.


Όπως είπε ο πρωθυπουργός «μετά από 27 χρόνια ανομίας στον τηλεοπτικό χώρο, όλοι θα είναι ίσοι, οι νόμοι θα ισχύουν για όλους. Αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας και αυτό δεν αφορά τον υπουργό Επικρατείας».

«Ο διαγωνισμός που έληξε σήμερα έδωσε ένα απροσδόκητα υψηλό τίμημα που ταυτόχρονα δίνει το σήμα και στους ξένους επενδυτές ότι σε αυτόν τον τόπο θα υπάρχουν κανόνες και αδιάβλητοι διαγωνισμοί», συνέχισε και διεμήνυσε: «Οι κυβερνήσεις δεν θα παίζουν πια παιχνίδια με διάφορα κόλπα, για να δίνουν τα έργα σε φίλους και ημέτερους. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το δημόσιο συμφέρον». «Τέρμα οι αεριτζήδες» συνέχισε ο πρωθυπυργός, «δεν μπορεί κάποιοι να πουλάνε αέρα και να παίρνουν αέρα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα 246 εκατομμύρια ευρώ που μπαίνουν στα κρατικά ταμεία από τον διαγωνισμό, είπε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό σε περίοδο της κρίσης και πως μέχρι το τελευταίο ευρώ θα κατευθυνθεί σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων και στην κοινωνία που το έχει ανάγκη.

«Δεσμεύομαι ότι μέχρι και το τελευταίο ευρώ αυτών των χρημάτων θα κατευθυνθεί σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων και τη στήριξη της κοινωνίας που το έχει ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν είχε προυπολογίσει τα 246 εκατ. ευρώ και ανέφερε ότι τα 2/3 αυτού θα μπουν στα δημόσια ταμεία έως το τέλος του χρόνου και το 1/3 έως το τέλος του 2017.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «Η ΝΔ δεν πίστεψε ότι θα πάμε κόντρα στο σύστημα. Τους καλώ να παραδεχτούν το ατόπημά τους. Να παραδεχτούν ότι στο εξής με συναίνεση του πολιτικού συστήματος πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα, στη συγκρότηση του ΕΣΡ». 

πηγή: Πρώτο Θέμα