Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σακχαρώδη διαβήτης Τύπου 2: Τα πρώτα συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν


Ο διαβήτης τύπου 2 έχει χαρακτηριστεί ως μία ύπουλη πάθηση, καθώς τα συμπτώματά του είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Πολλές φορές η διάγνωση του διαβήτη γίνεται όταν έχουν ήδη επιπλοκές στην υγεία του πάσχοντα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Mayo Clinic ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσετε αν είστε άτομο με σακχαρώδη διαβήτη είναι να κάνετε εξέταση αίματος, ενώ αν εμφανίζετε τα παρακάτω συμπτώματα επικοινωνήστε με το γιατρό σας για να διαπιστώσει ο ίδιος αν όλα πάνε καλά στην υγεία σας.

Πολλές επισκέψεις στην τουαλέτα και έντονη δίψα
Αν έχουν αυξηθεί οι επισκέψεις σας στην τουαλέτα, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ διψάτε συνεχώς τότε υπάρχει η πιθανότητα να έχετε διαβήτη. Αυτό συμβαίνει γιατί τα νεφρά καταβάλλουν υπερπροσπάθεια για να ξεφορτωθούν την περισσευούμενη γλυκόζη του αίματος.

Απώλεια βάρους
Τα υψηλά επίπεδα του σακχάρου στο αίμα είναι επίσης ικανά να προκαλέσουν ξαφνική απώλεια βάρους.

Πείνα
Οι απότομες αλλαγές στην όρεξη είναι ένα ακόμη πιθανό σημάδι του διαβήτη, το οποίο συμβαίνει όταν ανεβαίνουν ή πέφτουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Αργή επούλωση
Μολύνσεις, εκδορές και τραύματα που αργούν να επουλωθούν είναι ακόμα ένα σύνηθες σύμπτωμα του διαβήτη.

Θολή όραση
Η θολή όραση αλλά και οι απότομες λάμψεις είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα της νόσου και πρόκειται ουσιαστικά για πρόβλημα διάθλασης.

Μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα
Το μυρμήγκιασμα ή το μούδιασμα σε χέρια και πόδια αποτελεί ένα ακόμη σημάδι πως κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό με τα επίπεδα του σακχάρου.
Καλό είναι πάντως να θυμάστε ότι όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστεί ο διαβήτης τόσο πιο γρήγορα και τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα θα επανέλθουν στα φυσιολογικά τους όρια.


Πηγή: healthreport.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια