Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει την επίθεση και συκοφάντηση των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει τη συντονισμένη επίθεση, καθώς και κάθε άλλη προσπάθεια συκοφάντησης, κατά των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες.

Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης για τις πρωτοβουλίες στέγασης προσφύγων:

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει τη συντονισμένη επίθεση, καθώς και κάθε άλλη προσπάθεια συκοφάντησης, κατά των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες.

Παρατηρείται την τελευταία περίοδο μια ενορχηστρωμένη επίθεση  κατά των καταλήψεων όπου στεγάζονται πρόσφυγες στο κέντρο της Αθήνας. Η δυσεπίλυτη κατάσταση που προκλήθηκε μετά το κλείσιμο των συνόρων χρήζει μεγάλης προσοχής και ιδιαίτερης ευαισθησίας.  

Ανεξήγητη επίθεση εξαπέλυσε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Αυγούστου 2016 και ο επικεφαλής της  Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, καταφερόμενος με έντονο τρόπο κατά των προσπαθειών που έχουν γίνει στο κέντρο της Αθήνας για τη στέγαση 1600 περίπου προσφύγων, οι οποίοι ανήκουν στην πλειονότητά τους σε ευπαθείς ομάδες, γυναίκες και παιδιά. Την ίδια άποψη εξέφρασαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι, κύριοι  Καπερνάρος και Πλεύρης  στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να υπερθεματίσουν, τασσόμενοι επιπλέον κατά της δημιουργίας τεμένους στην Αθήνα.  Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η καταγγελία του προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλη. Ενισχύεται έτσι η γενικότερη ρατσιστική και ξενοφοβική τάση που έχει αναδυθεί τις τελευταίες μέρες, αρχής γενομένης με τον δολοφονικό εμπρησμό στην κατάληψη στέγασης προσφύγων στην οδό Νοταρά 26.

Καλούμε τις δημοκρατικές δυνάμεις των δημοτικών παρατάξεων, καθώς και τον δήμαρχο κ. Καμίνη, να δώσουν  τη μάχη της αλληλεγγύης και να προσφέρουν την απαιτούμενη φροντίδα, ενάντια σε κάθε ρατσιστική και ξενοφοβική επίθεση.


left.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια