Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ γράφει για την ομάδα ΖΗΤΑ, "Έχω μάθει πολλά από τους ζητάδες..."

Ανασύρουμε από τα σχόλια της ανάρτησης του bloko.gr με το ρεπορτάζ μας για τις αλλαγές στην άμεση δράση Αττικής (ΕΔΩ), με το κείμενο θέσης αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ για
το προσωπικό και την ιστορία της ομάδας ΖΗΤΑ. 

Αφορμή στάθηκε προηγούμενο σχόλιο αναγνώστη, στο οποίο σημειωνόταν τα εξής: "Tin zita ti tin thelete? Ftanei pia"

Διαβάστε τι γράφει ο αστυνομικός που υπογράφει ως nemesis.


Η ομάδα ΖΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ (δεν ήταν) μια από τις υπηρεσίες αιχμής της Ελληνικής Αστυνομίας. Όχι μόνο η ιστορία της, αλλά κυρίως η ποιότητα των στελεχών της και οι επιτυχίες της μιλάνε από μόνες τους και το ότι δεν απάντησα νωρίτερα είναι γιατί πιστεύω ότι δεν έχει ανάγκη από κανένα να την υπερασπιστεί. Συνεχίζει να προσφέρει παρά την λειψανδρία, τις ελλείψεις σε προσωπικό, και την διάθεση σε πάρεργα.

Υπηρετώ στην ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο Αθηνών κι έχω συνεργαστεί άριστα με την συντριπτική πλειοψηφία των Ζητάδων, δεν κρύβω ότι σαν νεότερος έχω μάθει από αυτούς και παρά κάποια τριβή στα ανώτερα κλιμάκια οι αστυνομικοί που υπηρετούν στον δρόμο δεν έχουν κάτι να χωρίσουν. Αντίπαλος μας είναι οι εγκληματίες συνάδελφε κι όχι οι αστυνομικοί από άλλες υπηρεσίες. ΔΙ.ΑΣ. και ΖΗΤΑ έχουν αντικείμενο που εφάπτεται πολλές φορές, δεν είναι όμως το ίδιο. Υπάρχουν περιστατικά όπου η ευελιξία και η ταχύτητα του μονοκάβαλου είναι συντριπτικό πλεονέκτημα, όπως πχ στην καταδίωξη κάποιας μοτοσυκλέτας μεγάλου κυβισμού, και άλλες όπου το αριθμητικό πλεονέκτημα της ΔΙ.ΑΣ. την κάνει περισσότερο κατάλληλη όπως πχ στην επέμβαση σε μια ληστεία τράπεζας, ή στον έλεγχο κάποιου Ι.Χ.Ε. με πάνω από 1 επιβάτη.

Καλό θα είναι λοιπόν να έχουμε άμιλλα και όχι ανταγωνισμό και να αποκλείσουμε εκείνους που συντηρούν μια αντιπαλότητα γιατί ανεξάρτητα από ποια υπηρεσία ανήκουν το μόνο που καταφέρνουν είναι να διαφημίζουν την μικρότητα τους. Η άσφαλτος και οι σφαίρες των κακοποιών δεν κάνουν διακρίσεις συνάδελφοι, μην το ξεχνάτε αυτό.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια