Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι αλλάζει στην άμεση δράση, Έρχεται η άμεση επέμβαση και 5 τμήματα περιπολικών- ΔΙΑΣ σε κάθε αστυνομική διεύθυνση της Αττικής

Ενώ στο σύνολο της αναδιοργάνωσης των υπόλοιπων αστυνομικών υπηρεσιών κυριαρχεί το στρατηγικό δόγμα της ενοποίησης, στην Άμεση Δράση κατά πως φαίνεται επέδρασαν
αντίρροπες δυνάμεις, εκτός εάν κάνουμε εσφαλμένη ανάγνωση και συνεπώς αποτίμηση των δεδομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, στον ανακαθορισμό της διάρθρωσης των υπηρεσιών της άμεσης δράσης προβλέπονται τα εξής:

1. Η πρώτη υποδιεύθυνση άμεσης επέμβασης που θα περιλαμβάνει τα περιπολικά και θα διαρθρώνεται σε 5 τμήματα άμεσης επέμβασης (ένα σε κάθε διεύθυνση αστυνομίας).

2. Η δεύτερη υποδιεύθυνση άμεσης επέμβασης με τους σταθμούς της ΖΗΤΑ και ΔΙΑΣ, που θα διαρθρώνεται σε 6 τμήματα
- Το ένα με το τμήμα δικυκλιστών της ΖΗΤΑ με αρμοδιότητα όλη τη ΓΑΔΑ
- Και 5 τμήματα ΔΙΑΣ (ένα σε κάθε διεύθυνση αστυνομίας).

3. Η υποδιεύθυνση διοικητικής και οικονομοτεχνικής υποστήριξης που θα διαρθρώνεται 
- στο τμήμα διοικητικής υποστήριξης 
- και στο τμήμα οικονομοτεχνικής υποστήριξης.

4. Κέντρο επιχειρήσεων σε επίπεδο τμήματος.

Αν δεν κάνουμε λάθος παρόμοιο εγχείρημα  πεντατόμησης της άμεσης δράσης είχε επιχειρηθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αλλά ως μοντέλο κράτησε μόλις 6 μήνες, καθώς κρίθηκε αντιπαραγωγικό και δύσχρηστο στην λειτουργική εφαρμογή του και σε επίπεδο συντονισμού και σε επίπεδο ανταπόκρισης ακόμη και στα πιο επείγοντα περιστατικά.

Κρατάμε ωστόσο μια επιφύλαξη, καθώς ίσως άλλα να ... εννοεί ο ποιητής. Θα αναζητηθούν από πλευράς μας περισσότερες λεπτομέρειες και θα επανέλθουμε.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια