Έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, μέσα στη χασισοφυτεία

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, φυτεία αποτελούμενη συνολικά από 13

 δενδρύλλια κάνναβης, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, στον χώρο της φυτείας, από τους παραπάνω αστυνομικούς, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 36, 36 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια φυτών κάνναβης.  Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και περί εκρηκτικών υλών. 

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και έρευνα, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, κατά την οποία εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από 13 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,60 έως 2,20 μέτρων. Αναλυτικότερα, οι τρεις δράστες προσέγγισαν το χώρο της καλλιέργειας με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν προς το σημείο, με σκοπό την περιποίησή της, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. 

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης σε κατάσταση αποξήρανσης, βάρους 120 γραμμαρίων και πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης (πλαστικά δοχεία νερού και λιπάσματος, πλαστική δεξαμενή νερού, συρμάτινα πλέγματα κ.α.). 

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή των δύο 36χρονων, δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία και κατασχέθηκαν.  Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω όχημα και 4 πλαστικά δοχεία νερού, τα οποία βρέθηκαν στο εσωτερικό του. Ακολούθως, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στις οικίες των τριών δραστών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: Στην οικία του ενός 36χρονου, μεταξύ άλλων: εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, βάρους 250 γραμμαρίων, 2 ακαριαία πυραγωγά σχοινιά, 2 δυναμοεκρηκτίρε, 1 γεμιστήρα, 2 φυσιγγιοθήκες, 1 αορτήρας, 2 εντοπιστές ναρκών. 

Στην οικία του δεύτερου 36χρονου: 1 νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,6 γραμμαρίων, 1 νάιλον συσκευασία με αμφεταμίνη, βάρους 2,6 γραμμαρίων, 1 μεταλλικός θρυμματιστής, το χρηματικό ποσό των 495 ευρώ. Στην οικία του 33χρονου: 1 νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 4 γραμμαρίων, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο ακόμη Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, στο εσωτερικό του ενός βρέθηκε μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε. Η προανάκριση διενεργείται από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

xronos.gr