Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξανανοίγουν την Αμυγδαλέζα στους πρόσφυγες

Το προσφυγικό αρχίζει και πάλι ν' ανεβαίνει επίπεδα στην κλίμακα του ενδιαφέροντος, ενώ δεν αποκλείεται, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου δημόσιας τάξης και της αστυνομίας να ξαναέρθει στην κορυφή ως υπ' αριθμόν 1 πρόβλημα, εξαιτίας της αστάθειας στην γειτονική Τουρκία και το διαφαινόμενο εάν όχι συντελεσμένο ναυάγιο της πολύκροτης συμφωνίας για αμοιβαίες παραχωρήσεις με την ευρωπαϊκή ένωση.

Αξιωματικοί της αστυνομίας δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι πολύ σύντομα θ' αυξηθούν οι ροές και για το συγκεκριμένο λόγο γίνονται ήδη προετοιμασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, η κυβέρνηση μεταξύ των μέτρων που προτίθεται να λάβει, είναι να ξανανοίξει την αστυνομική εγκατάσταση της Αμυγδαλέζας ως χώρο φιλοξενίας αποκλειστικά οικογενειών με παιδιά και όχι στη μορφή των προηγούμενων χρήσεων της. Σε πρώτη φάση, αναμένεται να μεταφερθούν 154 άτομα που έχουν προεπιλεγεί από κέντρα προσωρινής φιλοξενίας της ηπειρωτικής χώρας, ενώ θα κατασκευαστούν δομές για ακόμη περισσότερα. 

Επίσης, πρόκειται να ενοποιηθούν τα κέντρα συντονισμού, τα οποία συνολικά αριθμούν όσο κι αν ακούγεται παράλογο τα 16, με αποτέλεσμα ακόμη κι ετυμολογικά να χάνεται το νόημα και η ουσία του αναμενόμενου αποτελέσματος. 

Όπως καθίσταται φανερό και ανεξαρτήτως εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις ή όχι, το κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζεται για τη διαχείριση νέας μεγάλης κλίμακας προσφυγικής κρίσης και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι εξαγγελίες Μουζάλα για το άνοιγμα νέων καταυλισμών στην Κρήτη, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται η μεταφορά μεταναστών που κρατούνται ως παράνομα εισελθόντες στα νησιά.

Κι ενώ μετά την συμφωνία Τουρκίας με την ευρωπαϊκή ένωση είχε εξαλειφθεί ο κίνδυνος της πιθανής τράνζιτ διέλευσης από τα ελληνικά νησιά τζιχαντιστών μεταξύ των μεταναστών καθώς όσοι έμπαιναν συλλαμβάνονταν κι έμπαιναν σε καθεστώς κράτησης μέχρι την απέλαση τους, τώρα επανακάμπτει και ο συγκεκριμένος κίνδυνος. Έτσι, το κλιμάκιο της Europol που θα έλθει στην χώρα στις 20 Αυγούστου όπως προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψε τον Ιούνιο ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στις Βρυξέλλες για συνδρομή στο ζήτημα των επιστροφών, πρόκειται να ενημερωθεί και για τον τρόπο που οι Έλληνες αστυνομικοί κάνουν μεταξύ των μεταναστών που πιάνονται αξιολόγηση στοιχείων και δεδομένων, ώστε να καταλήξουν εάν κάποιοι από αυτούς συγκεντρώνουν πιθανότητες ως ύποπτοι για εν δυνάμει απειλές και κινδύνους.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια