Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κόβεται το σεξ;



Το σεξ εκτός από απόλαυση προσφέρει και αναρίθμητα οφέλη στην υγεία!

Όταν όμως το σεξ γίνεται με το σταγονόμετρο, τότε μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία. Σύμφωνα με τη σεξολόγο Sari Cooper οι τακτικές σεξουαλικές επαφές αποτελούν φυσικό παυσίπονο δια πάσαν νόσο: μειώνουν την αρτηριακή πίεση, καταπολεμούν τον πονοκέφαλο και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της κατάθλιψης. 

Ωστόσο σύμφωνα με νεότερη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Medicine, όσοι άνδρες έχουν μειωμένο αριθμό ερωτικών επαφών κινδυνεύουν να εκδηλώσουν διαταραχές στη στύση.

Την ίδια στιγμή άλλη μελέτη του Πανεπιστημίου του Bristol στη Μ. Βρετανία, που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Epidemiology and Community Health», κατέδειξε ότι όσοι έχουν μειωμένες ερωτικές επαφές είναι περισσότερο επιρρεπείς στο στρες και στο άγχος.

Άκρως αποκαλυπτική όμως είναι και άλλη μια νέα έρευνα σύμφωνα με την οποία τα ζευγάρια που κάνουν σεξ που και που, υποφέρουν από πόνους στον αυχένα και στη μέση.

Μάλιστα η εξήγηση που δίνουν είναι ότι κατά τη διάρκεια των ερωτικών επαφών απελευθερώνονται στον εγκέφαλο ενδορφίνες, οι οποίες μεταξύ άλλων συμβάλλουν στη χαλάρωση των μυών!




Πηγή: healthreport.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια