Πάνω από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη ΛέσβοΑυξημένες προσφυγικές ροές καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα στη Λέσβο, με αποτέλεσμα ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται  στο νησί να ξεπερνά τις 5.000.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη Λέσβο ανέρχονται σε 5.226.

Στο νησί καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο 176 νέες αφίξεις προσφύγων, ενώ στην Κω έφτασαν 128 άτομα, στη Χίο 88 και στη Ρόδο 70.
Συνολικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου φιλοξενούνται σήμερα 12.120 πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι αυξημένες ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο προκάλεσαν χθες «μπλακ άουτ» στις καταγραφές στο hot spot της Μόριας, με αποτέλεσμα περίπου 150 νεοαφιχθέντες στη Λέσβο να παραμείνουν επί ώρες πίσω από το παλιό κολυμβητήριο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, υπό αστυνομική επιτήρηση και έως ότου αδειάσει η πτέρυγα καταγραφής.

Λεωφορεία με πρόσφυγες περιμένουν για ώρες στη Μόρια, ενώ και σήμερα το Λιμενικό υποχρεώθηκε να μεταφέρει τους πρόσφυγες που έφθασαν στο νησί στον χώρο του λιμανιού πίσω από το κολυμβητήριο έως ότου γίνουν αποδεκτοί για καταγραφή.