Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

΄Έφαγαν ¨ τον αστυνομικό στα Χανιά ασκώντας του αφόρητο bullying - κείμενο αστυνομικών

Ήταν απόγευμα προς σούρουπο  Τρίτης (11-06-2013) , όταν ένας αδελφικός μας φίλος , ένας αγαπητό μας συνάδελφος , ένας εξαιρετικός αστυνομικός και πατέρας , με καρδιά μικρού παιδιού και
παρατσούκλι ΄ανθρώπα ΄ λόγο σωματικής διάπλασης ,  κατευθύνθηκε στο χώρο έξω από το νεκροτομείο Χανίων , έστρεψε το όπλο του και έβαλε τέλος στην ζωή του , εκεί , μπροστά από την πόρτα του Νεκροτομείου για να μην ταλαιπωρήσει τους δικούς του με την μεταφορά του. Ο Ιατροδικαστής  Μπελιβάνης σοκαρισμένος έλεγε ,  δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ήταν πάντα η χαρά της παρέας , γιατί ; Αμέσως , φήμες . Ήταν άρρωστος , είχε ψυχολογικά προβλήματα , ήταν πιεσμένος , ήταν μπλεγμένος.
Όταν πρωτο-ασχοληθήκαμε με την υπόθεση , εξαιτίας της οποίας υπάρχουμε , διαγνώσαμε κακοδιαχείριση του θέματος από αξιωματικούς υπεύθυνους τότε , κατά την αστυνομική προανάκριση . Ολοκληρώνοντας το ψάξιμο μετά από 3 χρόνια όμως  ,καταλήξαμε στην αιτία που δεν είναι άλλη , από το με δόλο αφόρητο bullying που το άσκησαν μια παρέα από αξιωματικούς , πολίτες , και στενό περιβάλλον πρώην Βουλευτή . Τα ονόματά τους οι κινήσεις τους , οι επαφές τους , τα κίνητρά τους και αναλυτικά όλη η υπόθεση οδεύει ήδη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες με τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία .
Το αίμα του Αντώνη ζητάει δικαιοσύνη.
 Η υπόθεση του Γιακουμάκη φαντάζει πταίσμα μπρος σε αυτήν  όπως προκύπτει από το σημείωμα που άφησε πίσω του ο Αντώνης , ενώ ο επιπρόσθετος λόγος που αναφερόμαστε , είναι να καταδείξουμε το φαινόμενο για να προλάβουμε παρόμοια συμβάντα με αυτοκτονίες άλλων αστυνομικών με όπλο το bullying με πηλίκιο.
 Ιστορικό:
 Στις 10.5.2013 συλλαμβανεται από το Τ.Α.Ε Χανίων και ύστερα από πληροφορίες που είχε ο Αντώνης , ο Κ.Α , αφού βρέθηκαν μεταξύ άλλων , 40 γραμμάρια κοκαΐνης περίπου σε σακουλάκια και μια ζυγαριά σε χώρο της ΤΥΕ-88… μοτοσυκλέτας ιδιοκτησίας του  ( η 3008/12/33-θ  από 11.5.2016 δικογραφία και η 7001/2/2-ρνστ από 1.6.2013 αναφορά ΤΑΕ Χανίων , σχετικές  ) .  Ο Κ.Α ήταν γιος της Κ.Κ γνωστής ιδιοκτήτριας μπαρ , ο άνδρας της οποίας δολοφονήθηκε από ανθρώπους της νύκτας , ενώ η ίδια φέρεται χρήστης . Ενώ ο Κ.Α ήταν προσαγόμενος στο τμήμα δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, - διοικητής του οποίου ήταν ο Θ.Δ εξάδελφος ανώτερου Αξιωματικού από τα Χανιά  και τώρα απόστρατου που ήταν κουμπάρος του Αντώνη – κατέφθασαν ένας ανώτερος και δύο μικρότεροι αξιωματικοί ,  ένας ακόμα από το στενό περιβάλλον γνωστού Βουλευτή Χανίων για την αγάπη του στο Αλκοόλ, και ο πληροφοριοδότης Π.Α του Αντώνη, αργότερα. Ο Ανώτερος αξιωματικός παρακολουθούσε τον Αντώνη στο στέκι του , σε μαγαζί που βρισκόταν εντός της αγοράς Χανίων για λόγους που θα κληθεί να διευκρινίσει.
Εκεί ο Κ.Α ισχυρίστηκε ότι του την έστησαν και τότε περιέργως κλήθηκε ο Αντώνης για να δώσει εξηγήσεις επιτόπου. Κάτι , που εάν χρειαζόταν θα έκανε στον Ανακριτή και μόνο . Όταν προσήλθε πολύ γρήγορα βρέθηκε απολογούμενος , αφού όλοι πήραν περιέργως το μέρος του Κ.Α , ακόμα και ο Π.Α . Αποτέλεσμα ήταν ο Αντώνης να βάλλεται από παντού πλέον με σκοπό να ΄κλείσει΄ το θέμα και να την βγάλει καθαρή ο Κ.Α . Η κοκαΐνη όμως δεν μπορούσε να κρυφτεί . Έτσι η πίεση μεγάλωσε , τον έδιωξαν από το Τ.Α.Ε και τον τοποθέτησαν σκοπό στο Α.Τ Χανίων για παραδειγματισμό, παράλληλα αναπτύχθηκε φήμη ότι εμπλέκεται σε κυκλώματα ναρκωτικών , ότι είναι τελειωμένος . Η πίεση μεγάλωσε ακόμα περισσότερο όταν άρχισε να απομονώνεται από τους γύρω του  εξαιτίας των σε βάρος του αυτώνεξελίξεων . Γρήγορα η υπόθεση έλαβε και άλλες διαστάσεις ,αφού ,προστέθηκε – άσχετα - η κόντρα δύο Βουλευτών όπου το περιβάλλον εκάστου κατηγορούσε το περιβάλλον του άλλου – ο Αντώνης ήταν στο στενό περιβάλλον του αντίπαλου βουλευτή – για τις σχετικές με την υπόθεση εξελίξεις , και η κόντρα μεταξύ δύο ανώτερων αξιωματικών οι οποίοι παρακολουθούσαν πλέον ο ένας τον άλλο , πάλι όμως στην βάση της κόντρας των δύο Βουλευτών  . Η κοινή γνώμη – της νύκτας – των Χανίων έκανε πλέον λόγο για κόντρα μεταξύ των δύο μεγάλων κυκλωμάτων διακίνησης σκληρών Ναρκωτικών που μονοπωλούσαν τότε την διακίνηση , για μάχη επικράτησης . Ένα επίπεδο διακίνσης που κανείς δεν τολμά για χρόνια να ακουμπίσει.
Όλα αυτά γονάτισαν τον Αντώνη , επηρέασαν την κρίση του . Πριν αυτοκτονήσει είχε περάσει από  Νεκροταφείο όπου κάθισε μισή ώρα περίπου .Σήμερα σε ένα συμπέρασμα συμφωνούν σχεδόν όλοι , ΄οι δικοί του αξιωματικοί τον έφαγαν ΄
 Η ανθρώπινη ζωή ,  η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν αξίζει τέτοιες μεταχειρήσεις και τέτοια κατάληξη , ειδικά από έμπειρους αστυνομικούς που γνωρίζουν τις συνέπειες του bullying με πηλήκιο , και της παρατεταμένης ψυχολογικής πίεσης που θα μπορούσαν να αποφύγουν  , που έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικοί με περισσότερη συναδελφικότητα και κάνοντας τα αυτονόητα.
M.A.A.K (Μάχιμοι και Αδιάφθοροι Αστυνομικοί Κρήτης)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια