Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η βράβευση των Ελλήνων που υπηρετούν στην Αστυνομία του Καναδά (φωτό)

Την 20 Ιουλίου 2016 στο Ζάππειο Μέγαρο πραγματοποιήθηκε η  3ης  Παγκόσμιας Συνάντησης Απόδημου Ελληνισμού με τίτλο «Η ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ Ο ΕΛΛΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. Φορέας
διοργάνωσης ήταν  ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στο Μόντρεαλ του Καναδά με όνομα «His Majesty the Greek Immigrant» και Πρόεδρος του είναι η κυρία Ρυσσάκη Μαίρη δημοσιογράφος, οργανώτρια της εκδήλωσης.      

Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων  τιμήθηκαν  Έλληνες διαπρεπείς απ’ όλο τον κόσμο που προήγαγαν με την εργασία τους τον ελληνισμό. Τιμήθηκαν  διαπρεπείς πατριώτες μας  του εξωτερικού από τομείς γραμμάτων, τεχνών, αθλητισμού καθώς και της επιχειρηματικότητας.
Ανάμεσα σε αυτούς ήταν τα αδέλφια Αντώνης και Ελένη Σαμπαζιώτη  όπου εργάζονται στη Αστυνομία του Μόντρεαλ του Καναδά. Ιδιαίτερο γεγονός είναι ότι και ο πατέρας τους Παναγιώτης Σαμπαζιὠτης αποστρατεύτηκε μετά από ευδόκιμη υπηρεσία 25 ετών  από την Αστυνομία Πόλεων πριν μεταναστεύσει στο Μόντρεαλ του Καναδά. 

Την βράβευση πραγματοποίησε εκ μέρους  του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Τζουβάλας Κ. η Προϊσταμένη του Επιτελείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Τσιριγώτη Σπυριδούλα. 
Επίσης ο Πρώην Αρχηγός της  Ελληνικής Αστυνομίας και νυν βουλευτής Έβρου της ΝΔ εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη βράβευσε τον παγκοσμίου φήμης Prof. Dr. Tony Breidel Χατζηδημητρίου. 

Στην ίδια εκδήλωση με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. του ΙΝ.Α.Δ.Ε. (ινστιτούτο ανάπτυξης δυτικής Ελλάδας) ο Πρόεδρος της Π.Ε.Ι.Π.Σ.Α.Δ.Υ. Α/Υ Συριόπουλος Ιωάννης βράβευσε τον επιχειρηματία κύριο Μιχαλόπουλο Αναστάσιο. 
Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε  έκθεση φωτογραφίας, παλιού φωτογραφικού  υλικού, ιδιοκτησίας της Πρόεδρου του Μ.Κ.Ο. «His Majesty the Greek Immigrant» κυρίας Ρυσσάκη Μαίρη που ήταν και  η λαμπρή οικοδέσποινα της τιμητικής βραδιάς. 

Η 1η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού πραγματοποιήθηκε τo 2014, στις 30 Ιουλίου στην Κρήτη. 
Η 2η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά στις 24 Απριλίου  2015.
Η 4η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το 2017 στην Νέα Υόρκη. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια