Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι λέει ο παιδοψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ που εξέτασε τη μικρή Μαρία, Τι δείχνουν οι πρώτες έρευνες

Η μικρή Μαρία, εξετάστηκε από ειδικό παιδοψυχολόγο αξιωματικό της Αστυνομίας που υπηρετεί στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, πρώτον για να
προσεγγιστεί με τη δέουσα για την περίσταση προσοχή κι ευαισθησία και δεύτερον για να διαπιστωθεί αν ο λόγος της είναι ανεπηρέαστος από φόβο ή από κάποιας απειλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, οι εμπειρογνώμονες αξιωματικοί φαίνεται να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως υπήρξε αβίαστη και με συνέπεια στις λεπτομέρειες η περιγραφή που έδωσε η ελληνική θηλυκή εκδοχή του Τομ Σόγιερ που τώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων.

Νωρίτερα, η μικρούλα είχε εξεταστεί από γιατρούς, οι οποίοι δεν διέκριναν κανένα απολύτως σημάδι ή μώλωπα που να δικαιολογεί βίαιο τράβηγμα ή κακοποίηση, με συνέπεια σε πρώτο τουλάχιστον βαθμό, να γίνεται πιστευτή η περιγραφή της ότι χάθηκε μόλις απομακρύνθηκε από τους γονείς της για να παίξει με το αλογάκι, αλλά όταν αποφάσισε να βάλει τις φωνές και να καλέσει σε βοήθεια, ήταν ήδη μακριά.

Το μοναδικό σημείο στην υπόθεση που παραμένει υπό διερεύνηση, είναι να διευκρινιστεί πως ενώ λέει ότι κοιμήθηκε στο σημείο που βρέθηκε, δεν την είχε δει κανείς. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μια διασταύρωση με κίνηση και είναι απορίας άξιο ότι πέρασε για ώρες απαρατήρητη από τους διερχόμενους οδηγούς.

Η μάντρα αυτοκινήτων του πατέρα της μέσα στο οποίο χάθηκε, περιγράφεται από τους αστυνομικούς που έκαναν ολονύχτιες έρευνες ως δαιδαλώδης λαβύρινθος, που εξερευνήθηκε με σκύλους ανιχνευτές, θερμικές κάμερες και πυροσβέστες της ΕΜΑΚ στην πίσω πλευρά που καταλήγει σε γκρεμό και το στοιχείο που τους εντυπωσίασε είναι πως όλες αυτές τις ώρες δεν υπήρξε κανένα ίχνος παρουσίας ανθρώπου. Γι αυτό το λόγο έβαλαν από την αρχή την αρπαγή στη τελευταία κλίμακα των πιθανοτήτων.

 Όμως, μέχρι τελικά να κλείσει η υπόθεση, οι διωκτικές αρχές είναι εξαναγκασμένες να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα, συλλέγοντας από τα σημεία στα οποία είναι πιστοποιημένη παρουσία της Μαρίας δείγματα και βιολογικό υλικό, για ν’ αποκλειστεί τελεσίδικα η πιθανότητα της ύπαρξης μαζί του και άλλου ατόμου, ενώ θα εξετάσουν βίντεο από τις κάμερες  των λιγοστών  καταστημάτων που βρίσκονται στη διαδρομή που περιγράφει ή εικάζεται ότι ακολούθησε, για να δουν εάν έχει αποτυπωθεί σε αυτές και εάν πράγματι ήταν μόνη της. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια