Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το θρίλερ με τις σφαίρες των Κούρδων της Αλεξανδρούπολης, Γιατί ανησυχούν Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι προτιμότερο και φρονιμότερο πριν τα όποια δικά μας συμπεράσματα, να μεταφέρουμε αυτούσια τα λόγια έμπειρων αξιωματικών της Αστυνομίας σε
ζητήματα διακίνησης όπλων και τρομοκρατίας.

Σε ερωτήσεις του bloko.gr προς ένα τέτοια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ για το πόσο σοβαρή κρίνεται η υπόθεση αυτή, η απάντηση που πήραμε ήταν είναι πάρα πολύ σοβαρή και το πιθανότερο είναι όταν σε λίγους μήνες ξεδιπλωθούν όλες οι πτυχές, να κρύβει πολλές και μεγαλύτερες του αναμενόμενου εκπλήξεις.

Ρωτήσαμε αν οι συλληφθέντες σχετίζονται με τον ISIS. Η απάντηση ήταν κοφτά κατηγορηματική και μονολεκτική. Όχι.

Ρωτήσαμε επίσης αν έχουν το προφίλ των μαχητών. Η απάντηση είναι πως ποτέ δεν απασχόλησαν, ποτέ δεν βγήκε για τους συγκεκριμένους τρεις σήμα επιτήρησης και πως το πιθανότερο, με βάση και τις ηλικίες τους είναι πως πρόκειται για λαθρέμπορους όπλων.

Το ερώτημα λοιπόν προς διερεύνηση είναι σε ποιο τμήμα των κουρδικών μαχητικών δυνάμεων προορίζονταν τα όπλα και οι σφαίρες και για ποιο σκοπό. Ήταν δηλαδή για την ακροαριστερή εξτρεμιστική οργάνωση του DHKP-C που δραστηριοποιείται κυρίως στο υπό την ευρεία έννοια ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας, ήταν για τους Κούρδους του PKK της Τουρκίας, ή για τους Πεσμεργκά Κούρδους του Ιράκ που μάχονται τους τζιχαντιστές στα μέτωπα της Συρίας;

Εδώ, σ' αυτό ακριβώς το σημείο ίσως η απάντηση έμμεσα να έρχεται από τη ταυτότητα των όπλων και των πυρομαχικών. Η συντριπτική πλειοψηφία των όπλων και οι διόπτρες, είναι για σκοπευτική εξάσκηση. Το ίδιο και τα βληματάκια των 22 mm που βρέθηκαν κατά χιλιάδες στην κατοχή των τριών συλληφθέντων. Όμως, εδώ κρύβεται το εφαλτήριο της ανησυχίας, καθώς τα συγκεκριμένα βληματάκια διακρίνονται σε δύο κατηγορίες. Στα υπερηχητικά, που χρησιμοποιούνται για σκοποβολή και στα υποηχητικά. Και τα δύο είναι ακριβά πυρομαχικά, όμως τα υποηχητικά χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες δολοφόνους για εκτελέσεις με πιστόλια που παίρνουν σιγαστήρες μέσα στις πόλεις.

Αυτή ακριβώς η διαπίστωση είναι που καθιστά τα ευρήματα πολύ σημαντικά και εξ' αυτού του λόγου προσδίδουν στην υπόθεση τεράστιο ειδικό βάρος. Γιατί τα βληματάκια που κουβαλούσαν σύμφωνα με πληροφορίες είναι και για σκοποβολή, αλλά και εκτελέσεις.

Σύμφωνα δε με κάποιους πυροτεχνουργούς, οι συγκεκριμένες σφαίρες με τη μαύρη αιχμή, είναι νέας γενιάς, με συνέπεια ακόμα και υπερηχητικές να έχουν μεγάλη διατρητική ικανότητα. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, μπορούν να διατρήσουν κράνος νατοϊκό κράνος από τα 200 μέτρα. 

Ρωτήσαμε επίσης αν τμήμα των πυρομαχικών κατέληξε σε κάποια ελληνική οργάνωση. Η απάντηση που πήραμε ήταν πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη, αλλά και πως από τις 2 του μήνα που πέρασαν από Ιταλία στην Ελλάδα, κανείς δεν ξέρει που πήγαν, ποιους είδαν και αν έκαναν την οποιαδήποτε αγοραπωλησία. Είναι μια πιθανότητα ήταν η απάντηση που δεν μπορεί να αποκλειστεί και θα εξεταστεί, αρχής γενομένης από τις άρσεις των επικοινωνιών. Θα διερευνηθεί αν και με ποιους μίλησαν από την στιγμή που πάτησαν πόδι στην χώρα μας, μέσω κεραιών θα αποτυπωθεί το πλήρες περίγραμμα των διαδρομών τους και θα προκύψει επίσης αν και με ποιους μίλησαν στο διάστημα αυτό και διαμένουν στην Ελλάδα.

Για όλους αυτούς τους λόγους η υπόθεση κρίνεται πολύ σημαντική, καθώς δεν γνωρίζουμε αν οι τρεις Κούρδοι, έχουν σχέση και σε ποιο βαθμό με εξελίξεις που πιθανόν να επηρεάσουν μελλοντικά άμεσα και την χώρα μας.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια