Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άγρια μάχη στην ΕΛ.ΑΣ. για την θέση του υπαρχηγού

Σφοδρές συγκρούσεις πολιτικών και επιχειρηματικών δυνάμεων σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο παρασκήνιο των κρίσεων στην Αστυνομία που πιθανολογείται ότι θα
ξεκινήσουν την Παρασκευή και κυρίως για τη θέση του υπαρχηγού.

Οι πληροφορίες του bloko.gr, που έχουμε ξαναγράψει ( ΕΔΩ ) σημειώνουν ότι η θέση του κ. αρχηγού έχει κλείσει και μάλιστα σε χρονικό διάστημα που υπερβαίνει τις 15 ημέρες, καθώς είχε ενημερωθεί αρμοδίως από την πολιτική ηγεσία για την επιλογή ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος αντιστράτηγος. Το βέβαιο είναι ότι οι κρίσεις θα έχουν τελειώσει μέσα στο Σαββατοκύριακο και η Δευτέρα θα βρει την Αστυνομία με νέα πρόσωπα στην ηγεσία και πλήρως αναδιαταγμένη.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την ξεκάθαρη απόφαση για τη θέση του κ. αρχηγού, η μάχη των δελφίνων μετατοπίζεται για τη θέση του κ. υπαρχηγού και διεξάγεται μεταξύ δύο αντιστράτηγων, από τους οποίους ο ένας "έπαιξε" ή αυτοπροβλήθηκε πως "έπαιξε" ακόμα και για τη θέση του αρχηγού. Στον συγκεκριμένο αξιωματικό σημειώνουν έγκυρες πηγές ενημέρωσης, ν' αναλάβει πολιτική θέση συμβούλου του κ. Τόσκα, σε θέματα που άπτονται του μεταναστευτικού ζητήματος και από τις προηγούμενες θέσεις, έχει το γνωσιολογικό κεκτημένο της εμπειρίας. Αν τελικά αποδεχτεί την πρόταση, δεδομένου ότι δεν του αφήνονται άλλες εναλλακτικές επιλογές σε ότι αφορά στην διατήρηση του στο καστ της ιεραρχίας, θα επιχειρηθεί στα νέα καθήκοντα του που άλλωστε είναι θεσμικά "προϋπολογισμένα" αλλά τελούν σε καθεστώς αδράνειας, να τεθεί παραπλεύρως του γενικού γραμματέα που αποτελεί τον σύνδεσμο της Κατεχάκη με τον Μουζάλα. 

Ο δεύτερος διεκδικητής κι επικρατέστερος για τη θέση του υπαρχηγού, σεμνύνεται για την ισχυρή υποστήριξη στο πρόσωπο του του προέδρου των ΑΝΕΛ, Καμμένου, αλλά και ενός ισχυρού επιχειρηματικού λόμπι που επί εποχής πρώτης και δεύτερης φοράς αριστερά, απέκτησε σημαντικά ερείσματα στο περιβάλλον του Μαξίμου.

Υπάρχει όμως και ο αστάθμητος παράγοντας που παρότι δεν παρουσιάζει καμία κινητικότητα, ίσως ν' αποτελέσει την έκπληξη.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι ακόμη δεν έχει "κλειδώσει" ποιοι και πόσοι θ' ακολουθήσουν τον κ. Τσακνάκη στην αποστρατεία και αν τελικά ανοίξουν μία, δύο ή ακόμα και τρεις θέσεις αντιστράτηγων.

Όμως είπαμε. Κυριακή κοντή γιορτή.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια