Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νεαρός με "συμβόλαια ψηφιακών βανδαλισμών"

"Συμβόλαια ψηφιακών βανδαλισμών" φέρεται ότι αναλάμβανε ένας 22χρονος για λογαριασμό επιχειρηματιών του διαδικτύου. Πληροφορίες του bloko.gr αναφέρουν ότι τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελία ιδιώτη, ξεκίνησαν έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν ποιος κρύβεται πίσω από εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου.
Τα αποτελέσματα τής έρευνάς τους έδειξαν ότι ένας 22χρονος ανέλαβε, ύστερα από "εντολή" ιδιοκτήτης ιστοσελίδας e-shop να προχωρά σε κυβερνοεπιθέσεις κάθε φορά που ένας πελάτης επιχειρούσε να κάνει αγορά από ανταγωνιστική ιστοσελίδα. Ο 22χρονος -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών- έφθασε ακόμα και τις εβδομήντα εκατομμύρια επιθέσεις σε μία... απόπειρα παραγγελίας, με αποτέλεσμα το σύστημα να "πέφτει" και ο υποψήφιος πελάτης να απευθύνεται σε άλλον ιστότοπο.
Ο ιδιοκτήτης-θύμα της σελίδας e-shop έκανε την καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς είδε ότι ο τζίρος του το οκτάμηνο τών επιθέσεων έπεσε στις τρεις χιλιάδες ευρώ, ενώ τον προηγούμενο χρόνο ανερχόταν στις πεντακόσιες χιλιάδες. 
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 22χρονο, κατέσχεσαν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά διαπίστωσαν ότι ο νεαρός είχε προχωρήσει σε White Format, στην προσπάθειά του να σβήσει όλα τα επιβαρυντικά στοιχεία, αλλά εκτιμούν ότι θα καταφέρουν να τα ανακτήσουν.
To βέβαιο είναι ότι για πρώτη φορά στη χώρα μας διαπιστώνεται μία τέτοια περίπτωση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια