Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Ονομάζομαι Τερζούδης Κύρος, πρώην αρχιφύλακας και δεν ντρέπομαι για τίποτα..." Κείμενο σοκ

Η δημοσιοποίηση από το bloko.gr της επιστολής αναγνώστη με τίτλο: " Την προσφορά αυτών των αστυνομικών ποιος θα την αναγνωρίσει; " και με περιεχόμενο την καταγγελία συλλήβδην των
αποστρατειών αστυνομικών που συνυπέβαλαν εν αγνοία τους ή όχι πλαστά πιστοποιητικά την περίοδο της πρόσληψης, ξεσήκωσε μεγάλη συζήτηση.

Ανασύρουμε από τα σχόλια επώνυμο κείμενο πρώην αστυνομικού, ο οποίος γράφει τα εξής.

"Ειμαι ένας απ αυτούς. Ειμαι αθώος δεν εκανα τιποτα. Δεν αποδυκνυεται τιποτα. Με διώξανε σε ενα βραδυ χωρίς να μπορω να πω τιποτα.

15 χρονια δουλειάς Κρήτη Ταε Χανιων. Φάγαμε τα ποδια μας να κουβαλάμε τα χασισόδεντρα στα βουνά και στις χαράδρες. Μάρτυρας σε 20 κακουργήματα. Πολλοί ειναι ηδη ελεύθεροι και κυκλοφορούν στο δρομο. Συναντιόμαστε καθε μερα και με κοιτάνε στραβά. Εκατό και πλεον κατοικον έρευνες σε σπίτια του νομού, όπλα και ναρκωτικά.

Εχεις παρει ποτε όπλο απο σπιτι κρητικού; Δεν το ξεχνά ποτε.

Ζωνιανα. Θάνατος συναδέλφου. Συμετοχη στην επει αιτηση που ακολούθησε. Οι περισσότεροι που σχολιάζετε δεν ήσασταν καν αστυνομικοί τοτε. Έναν τραυματισμό σε ωρα υπηρεσίας, τρεις φορες δέχθηκα πυροβολισμούς, άπειρες απειλές, θα σε κανουμε θα σε ρανουμε. Παντα το κεφαλι ψηλά, δε φοβήθηκα ποτε.

Έδωσα εξετάσεις για αρχιφυλακας πέτυχα. Οικογενεια, δυο παιδια. Δεν άργησα ποτε ουτε πεντε λεπτά στη δουλεια, κανένα πειθαρχικο παράπτωμα, κανένα... Και μια ηπατίτιδα να κουβαλάω μια ζωη να φοβαμαι να φιλησω τα παιδια μου.

Δεκαπεντε χρονια και τωρα απατεώνας; Πείτε μου;

Σε ενα χρονο απο τωρα ειμαι μάρτυρας κατηγορίας σε δίκη για χασισοφυτεία στο σφηναρι Κισσάμου. Όσοι διαβάζουν ξέρουν πως θα παω ενώ εχω απειληθεί πολλες φορες. Φοβαμαι να κυκλοφορήσω. Θα αρχίσω να κουβαλαω πέτρες γιατι δεν εχω τιποτα αλλο να αμυνθώ. Και ολα αυτα για το δημόσιο συμφέρον που υπηρέτησα αποδεδειγμένα επι 15 έτη.

Ονομάζομαι Τερζουδης Κυρος, πρώην αρχιφυλακας δε ντρεπομαι για τιποτα".


Σχόλιο bloko.gr: Έχουμε την αίσθηση ότι η απόφαση αποστρατειών για πλαστά πιστοποιητικά πρόσληψης, στρέφεται επί δικαίους και αδίκους. Το δεύτερο σκέλος νομίζουμε πως οφείλει η ηγεσία να το εξετάσει. Άλλο πράγμα να υπάρχει δόλος κι εξαπάτηση από τον υποψήφιο κι άλλο πράγμα ο υποψήφιος να εξαπατήθηκε και να το βρίσκει μπροστά του.Γιατί εκτός από το γράμμα του νόμου υπάρχει και το πνεύμα του που ορίζεται από το αίσθημα της δικαιοσύνης.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια