Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατρούγκαλος προς ένστολους: Αποστρατευθείτε τώρα ή κάντε μετάταξη σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου!!!

Βόμβες μεγατόνων και απανωτά ηλεκτροσόκ επιδαψίλευσε πριν από λίγο στην Κατεχάκη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στους συνδικαλιστές εκπροσώπους των
υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, παρόντος του άφωνος Τόσκα και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, μεταξύ της οποίας ο αρχηγός, ο υπαρχηγός και ο επιτελάρχης.


Οι κορυφαίοι των συνδικαλιστών αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, ακουσαν τον υπουργό να τους λέει ότι δεν μπορούν να γίνουν σε ότι αφορά στο ασφαλιστικό ιδιώνυμες ή επιλεκτικές διακρίσεις, στο όνομα του δόγματος ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι ίσοι.

Απαντώντας σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr σε ερώτηση συνδικαλιστή, ότι οι ένστολοι επιτελούν επάγγελμα με πολλές ιδιαιτερότητες, είπε πως η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει αμία επιμέρους ή γενικότερη διάκριση. Παρότι επιχείρησε στη συνέχεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας πως υπάρχει ακόμα παράθυρο για πιθανή εξαίρεση μη υπαγωγής του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ, στη συνέχεια υπήρξε ακόμη περισσότερο δυσοίωνος, κλείνοντας τις όποιες χαραμάδες ακόμα και για το Πρόνοιας, το οποίο χορηγεί τα εφάπαξ.

Τα πραγματικά σοκ όμως ακομα δεν είχαν έλθει στην αίθουσα Μπακογιάννη.

Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε στη συνέχεια πως στον ασφαλιστικό Αρμαγεδώνα δεν λαμβάνεται καμία πρόνοια για όλους όσοι έχουν θεμελιωμένα δικαίωμα, εκτός ίσως μόνο για όσους θα κάνουν αίτηση αποστρατείας και φύγουν πριν από την κατάθεση και ψήφιση του σχεδίου νόμου, προτρέποντας έτσι επί της ουσίας να ...κουνήσουν μαντήλι αυτούς που βρίσκονται προ των θυρών. Και γι αυτή την μερίδα των εργαζομένων μεταξύ των ένστολων πάντως δεν άφησε κλειστή την φάκα, καθώς δεν απέκλεισε ο νόμος να έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου!!!

Η .... "εσχατολογική" κατραπακιά ωστόσο ήρθε όταν διατυπώθηκε άλλη επισήμανση συνδικαλιστών πως δυνητικά οι ένστολοι φεύγουν νωρίτερα, για να λάβουν την απάντηση πως όταν κάποιος αποστρατευθεί και δεν έχει συμπληρώσει τα χρόνια για την χορήγηση εθνικής σύνταξης μπορεί να κάνει αίτηση μετάταξης σε άλλη υπηρεσία, αφήνοντας ... "ξέπνοα" άφωνους από κατάπληξη ακόμα και τους πλέον πεσιμιστές.

Ο μόνος από την παρούσα- απούσα πολιτική και φυσική ηγεσία που φέρεται ότι διατύπωσε λόγο ένστασης, ήταν ο υπαρχηγός της Αστυνομίας, ο οποίος είπε πως το ΤΕΑΠΑΣΑ είναι βιώσιμο και μπορεί χωρίς πιστώσεις να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις.

Μην αφηνοντας άλλα περιθώρια στους συνδικαλιστές, η απάντηση που έλαβε ήταν πως θα τα πό,υμε στους δρόμους "κι όποιος αντέξει".


Συνεπώς, τα καλύτερα έρχονται.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια