Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Τί μου είπε ο Ιαβέρης για τη δικάβαλη αστυνόμευση", Κείμενο αστυνομικού

Παρουσιάζει ενδιαφέρον η συζήτηση που αναπτύσσεται αναφορικά με το ζήτημα της δικάβαλης αστυνόμευσης. Ο κ. Πασχάλης Ευθυμιάδης παραθέτει σε κείμενο που
ανάρτησε χθες στο facebook την θέση του Ιαβέρη πάνω στο διακύβευμα και στην ουσία της συζήτησης.


"Το BLOKO δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του και την ευαισθησία του , να συζητηθούν όλα τα γκρίζα θέματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό και ενα απο αυτά είναι η δικαβαλη αστυνόμευση.
Στο διάλογο που είχα με τον γνωστό σε όλους Ιαβέρη και τον συνεργάτη του με αφορμή την ημερίδα του στη Θεσσαλονίκη για την ασφαλή οδήγηση ,ήταν άλλη μια φορά απολαυστικος και καυστικος με το χαρακτηριστικο του λεξιλόγιο.

Μια απόφαση κάποιων χαρτογιακαδων αξιωματικών και κάποιων καλοθελητων που προσπαθουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα δεν θα μας σταματήσουν να είμαστε υπερασπιστές της αλήθειας, της λογικής και της νομιμότητας.
 

Η φυσική επιστήμη εξηγεί αναλυτικά τις δυνάμεις που ασκούνται στον οδηγό της υπηρεσιακής μηχανής απο τον πίσω συνεπιβάτη ,για παράδειγμα σε ξαφνική σύγκρουση με 50 χιλιόμετρα ( βάζουμε μια ταχύτητα κίνησης σε κατοικημένη περιοχή με βάση τον Κ.Ο.Κ.! ) και έναν αστυνομικό με την πλήρη εξάρτηση και αλεξίσφαιρο ,βάρους 100 κιλών ,η στιγμιαία δυναμη παραμόρφωσης που θα ασκηθεί στον οδηγό συνάδελφο του είναι : 100×50=5000 .
 

Το αποτέλεσμα θα'ναι να υποστεί σύνθλιψη το σώμα του ,σπάσιμο χεριών που τυχόν κρατήσουν κόντρα, βαρυτατος τραυματισμός στα πλευρά και στο στήθος.
Τι να πεί κανείς για την άθλια οδηγική παιδεία των πολιτών,των πολιτικών, ακόμα και ορισμένων αστυνομικών αυτής της χώρας , μάρτυρες αυτής παντού όπου υπάρχουν κυπαρίσσια σε αυτόν τον όμορφο τόπο και δεν έχει την παραμικρή λογική εξήγηση παρά μόνο την ανοησία και έναν άσβεστο εγωισμό.
 

Ο όμορφος αγώνας για σταδιακή κατάργηση της δικαβαλης αστυνόμευσης θα συνεχιστεί, ,στόχος η ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ με υπηρεσιακές μηχανές και η συνεχής εκπαίδευση αυτής και όλου του αστυνομικού προσωπικού σε θέματα ασφαλούς οδήγησης.
Σ' αυτούς που κινούνται στο σκοτάδι και στην ανωνυμία απλά τους θυμίζουμε πως πάντα στο τέλος νικά το φώς και η ομορφιά .
 

Ευθυμιάδης Πασχάλης
Μέλος του Δ. Σ. Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ. Υ.



 iaver5

.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια