Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δηλώσεις πρόκληση Ο. Πατεράκη, Αποδέχεται τα κείμενα ως κήρυγμα ... αντιμίσους, Τί λέει για τον χαρακτηρισμό "κυράτσα"

Ο κ. Οδυσσέας Πατεράκης, φέρεται από πληροφορίες του bloko.gr να έχει ήδη δηλώσει μιλώντας σε δημοσιογράφους και όχι μόνο παραδέχεται ότι είναι ο
διαχειριστής του επίμαχου λογαριασμού και πως ο ίδιος ανάρτησε τα κείμενα που προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα, ειδικά με την απαξιωτικά υβριστική αναφορά προς τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, αλλά επιχειρεί να εμφανίσει το άσπρο μαύρο.


Λέει συγκεκριμένα ότι το άρθρο του είναι ... κήρυγμα αντιμίσους και πως ο χαρακτηρισμός  «κυράτσα» προς τη μητέρα του δολοφονημένου -από χέρι χρυσαυγίτη- Π. Φύσσα δεν είναι  μειωτικός! Όπως μάλιστα συμπληρώνει «δεν είχε πρόθεση να τη θίξει, αποκαλώντας την έτσι".

Ωστόσο σε όσα λεξικά ανατρέξαμε για τη λέξη «κυράτσα», όπως αυτό του Γ. Μπαμπινιώτη, ο μόνος ορισμός που δίνεται είναι αρνητικός και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι πρόκειται για «γυναίκα κατώτερης κοινωνικής και οικονομικής τάξης που μιμείται άτεχνα το ντύσιμο, την ομιλία, τη συμπεριφορά γυναίκας των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων». Άλλος ορισμός είναι «εκείνη που κακολογεί και κουτσομπολεύει τους άλλους»

Αναφορικά με το υλικό που υπάρχει  και μέσα από το οποίο εξυμνείται ο Χίτλερ ο κ. Πατεράκης είπε ότι γι αυτό έχει γίνει ΕΔΕ και πως έχει απαλλαγεί!!!

Θυμίζουμε πως το αφετηριακό ρεπορτάζ για την αποκάλυψη δηλώσεων και θέσης ξεκίνησε από το xyzcontagion.wordpress.com, ενώ το ζήτημα της ΕΔΕ αποκάλυψε το bloko.gr με ρεπορτά που μπορείτε να διαβάσετε εδώ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια