Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Θύμα πλεκτάνης» δηλώνει ο εργαζόμενος του υπουργείου Ανάπτυξης


Απολογούνται ενώπιον του 7ου Τακτικού Ανακριτή οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, που κατηγορούνται ότι εκβίασαν επιχειρηματία προκειμένου να τους πληρώσει, για να προχωρήσει η διαδικασία επιδότησης της ξενοδοχειακής μονάδας του. Ο
ένας από τους δύο υπαλλήλους υποστήριξε στην κατάθεσή του πως είναι θύμα πλεκτάνης του επιχειρηματία, που ήθελε να τον εκδικηθεί.
Ο πρώτος κατηγορούμενος, Κωνσταντίνος Λιάκος, ο οποίος συνελήφθη πριν λίγες ημέρες την ώρα που παραλάμβανε από τον επιχειρηματία σακούλα με 120.000 ευρώ, έχει ήδη απολογηθεί. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι είναι θύμα πλεκτάνης του επιχειρηματία, ο οποίος ήθελε να εκδικηθεί για την ταλαιπωρία που υπέστη με όλη την υπόθεση της επιδότησης.

Ο Κ. Λιάκος φέρεται να υποστηρίζει ότι ο επιχειρηματίας ήταν εκείνος που επέμενε να συναντηθούν εκτός γραφείου και ότι στο επίμαχο ραντεβού, μόλις του έδωσε τη σακούλα με τα χρήματα, συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει επίσης ότι δεν καθυστέρησε τον φάκελο για την επιδότηση του ξενοδοχείου και ότι τον παρέλαβε στις 3 Φεβρουαρίου και έναν μήνα μετά είχε συνάντηση με τον καταγγέλλοντα στο γραφείο του στο υπουργείο. Τονίζει επίσης ότι οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψή του τού είπαν να τηλεφωνήσει στον συγκατηγορούμενό του για να τον συλλάβουν.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος υπάλληλος, Κωνσταντίνος Καζαζάκης, φέρεται να αρνείται επίσης την κατηγορία και να υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία ανάμιξη στην όλη διαδικασία έγκρισης της επίμαχης επιδότησης.

Οι δύο υπάλληλοι κατηγορούνται για δωροδοκία, εκβίαση από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Με την ολοκλήρωση και της δεύτερης απολογίας ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για το αν οι δύο υπάλληλοι θα προφυλακιστούν ή όχι.

Προκαταρκτική για την κατάληψη στη γ.γ. Εμπορίου

Στο μεταξύ, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για την κατάληψη στη γενική γραμματεία Εμπορίου του υπουργείού Ανάπτυξης, στην πλατεία Κάνιγγος, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Η προκαταρκτική έρευνα θα διεξαχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. Η κ. Ράικου παρήγγειλε να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, σε περίπτωση που διαπιστωθούν αυτεπαγγέλτως διαπραχθέντα αδικήματα.

Προηγουμένως, ο κ. Τέντες είχε ζητήσει «τις άμεσες ενέργειές της, λόγω πληροφοριών περί τελέσεως αυτόφωρης διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας και συγκεκριμένα κατάληψης του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας».


Σημείωση bloko.gr: Για το συγκεκριμένο θέμα ετοιμάζουμε θέμα με τίτλο ασφαλίτικος κομπογιανιτισμός. Ένα ιστορικό χρονογράφημα, που ουδεμία... μα ουδεμία σχέση έχει με πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. 

.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια