Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ: ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥΣ ΣΕ ΣΚΟΠΙΕΣ ΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

 
Στο παρακάτω έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης , προς την Πολιτική και φυσική της ηγεσία, αναφέρεται σε Αστυνομικούς που προέρχονται από συνοριακούς φύλακες , οι οποίοι αντί να φυλάνε τα σύνορα, φρουρούν το Αστυνομικό Κατάστημα
και τα κρατητήρια. Δείτε σχετικά θέματα στο bloko.gr 1. http://blokoteam.blogspot.com/2011/06/blog-post_8612.html
2. http://blokoteam.blogspot.com/2011/06/blog-post_8328.html
3. http://blokoteam.blogspot.com/2011/06/blog-post_18.html
4. http://blokoteam.blogspot.com/2011/06/blog-post_8887.html
Διαβάστε το έγγραφο στη συνέχεια ή απ΄ευθείας στη πηγή .....http://www.eayn-rodopis.gr

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. :   319/11                              
Κομοτηνή, 19-09-2011

ΘΕΜΑ : «Διάθεση Αστυφυλάκων προερχόμενων από πρώην Σ.Φ. του  Τ.Σ.Φ. Ιάσμου για φρούρηση Αστυνομικού Μεγάρου και
των κρατητηρίων του Α.Τ. Κομοτηνής ».

Προς : Τον κ. Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης.
Κοιν.: 1) Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
2) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο. (Διαμέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
3) Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας  Αντιστράτηγο κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο. (Διαμέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
4) Τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Π.Α.Μ.Θ.  Ταξίαρχο κ. ΛΟΥΠΕΪΔΗ Εμμανουήλ.
ΣΧΕΤ.: Α) Υπ’ αριθ.  6001/1/57-ιε΄ από 03-01-2010 Διαταγή Α.Ε.Α..
Β) Υπ’ αριθ. 46981/1-904210 από 27-03-2010 Διαταγή Α.Ε.Α..

-Στο άρθρο 13&4 του Ν.3686/08 «Ρύθμιση  θεμάτων προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας», αναφέρεται ρητά «…Οι αστυφύλακες που προέρχονται από συνοριακούς φύλακες υπηρετούν υποχρεωτικά για πέντε (05) έτη στις ανωτέρω Υπηρεσίες Συνοριακής φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης…».
-Η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, με αναφορά της προς το Αρχηγείο, ζήτησε να της εγκριθεί αναγκαίος αριθμός Αστυφυλάκων προερχομένων από τους Συνοριακούς Φύλακες του Τ.Σ.Φ.Ιάσμου, προκειμένου να τους διαθέσει στην φρούρηση του Αστυνομικού Μεγάρου και των κρατητηρίων του Α.Τ.Κομοτηνής.
-Το αίτημά της έγινε αποδεκτό από τον κ. Αρχηγό και εξεδόθη η υπ’ αριθ. 6001/1/57-ιε΄ από 03-01-2010 Διαταγή Α.Ε.Α/Κ.Ο.Α.Δ./Δ.Α.Π./ΤΜ.2ο-ΓΡ.1ο, με την οποία εγκρίθηκε μέχρι κάλυψης κενών οργανικών θέσεων που θα προκηρυχτούν από αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων, κατά τακτικές μεταθέσεις επόμενου έτους, κατ’ εξαίρεση τη διάθεση απολύτως αναγκαίου αριθμού Αστυφυλάκων προερχομένων από Συνοριακούς Φύλακες του Τ.Σ.Φ. Ιάσμου, για φρούρηση Αστυνομικού Μεγάρου καθώς και κρατητηρίων Α.Τ.Κομοτηνής.
-Παρότι η προθεσμία διάθεσής των στις ανωτέρω υπηρεσίες, που τέθηκε από τον κ. Αρχηγό έχει εκπνεύσει μετά και την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων που είχαν προκηρυχθεί από αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων, κατά τις τακτικές μεταθέσεις έτους 2011, συνεχίζεται η διάθεσή τους στη φρούρηση του Αστυνομικού Μεγάρου και των κρατητηρίων του Α.Τ.Κομοτηνής, ξεφεύγοντας πλέον και από το πνεύμα της 4698/1-904210 από 27-03-2010 διαταγής Α.Ε.Α,. η οποία στην παράγραφο 2 αναφέρει ότι «Οι Διευθυντές των λοιπών Αστυνομικών Διευθύνσεων στην περιφέρεια  των οποίων λειτουργούν Τ.Σ.Φ. Α’ Ζώνης, ΜΟΝΟ, σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται να απασχολήσουν πόρους οικείων Τ.Σ.Φ., στο πλαίσιο των ανωτέρω, υπό την προϋπόθεση
ότι θα προηγείται εισήγηση-τεκμηρίωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, σύμφωνα με γνώμη του Γ.Α.Δ.Περιφέρειας και έγκριση από Α.Ε.Α.» και στην παράγραφο 4 ότι «η διάθεση του προσωπικού των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, έχει τον χαρακτήρα ενίσχυσης για εκτέλεση συγκεκριμένης υπηρεσίας (με αμιγείς ή μικτές ομάδες) χωρίς σε καμία περίπτωση να επηρεάζεται η αποτελεσματικότητα της αρμοδιότητάς τους».
-Παρακαλούμε όπως, στην περίπτωση που έχει εκδοθεί νέα Διαταγή Α.Ε.Α. που εγκρίνει  εκ νέου τη διάθεση αναγκαίου αριθμού Αστυφυλάκων προερχομένων από Συνοριακούς Φύλακες του Τ.Σ.Φ. Ιάσμου, για φρούρηση Αστυνομικού Μεγάρου καθώς και κρατητηρίων Α.Τ.Κομοτηνής, μας γνωστοποιήσετε αυτή.
-Σε διαφορετική περίπτωση, δεδομένου ότι η εν λόγω διάθεση του προσωπικού του Τ.Σ.Φ. Ιάσμου επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της αρμοδιότητάς τους, καθόσον στην συγκεκριμένη Υπηρεσία η διαθέσιμη δύναμη της ανέρχεται στους 38 Αστυφύλακες προερχόμενους από πρώην Συνοριακούς Φύλακες και ο αριθμός των διατιθέμενων ανδρών προς ενίσχυση άλλων Υπηρεσιών ανέρχεται σε καθημερινή βάση σε 15 (4 φύλαξη Αστυνομικού Μεγάρου, 4 φύλαξη κρατητηρίων Α.Τ.Κομοτηνής, 4 ενίσχυση Α.Σ.Ιάσμου, 3 ενίσχυση Α.Σ.Νέας Καλλίστης) , υπερβαίνοντας ακόμη και το οριζόμενο από την Β’ σχετική ποσοστό το 30% της διαθέσιμης δύναμής της, παρακαλείται Π.Ο.ΑΣ.Υ. για την άμεση παρέμβαση στην Φυσική και Πολιτική  μας Ηγεσία για την αποκατάσταση της νομιμότητας, καθώς πάγια θέση της Ένωσής μας είναι η πιστή εφαρμογή των κανονισμών, είτε απορρέουν
εξ’ αυτών υποχρεώσεις είτε δικαιώματα.
-Συνημμένα σας αποστέλλουμε τις ανωτέρω σχετικές σε φ/ο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα                             ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτης


http://www.eayn-rodopis.gr
http://www.policenet.gr/portal/arthra-dimosieymata/2011/22092011-15.html

.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Η ΠΟΑΣΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ Η ΗΓΕΣΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!