Ticker

6/recent/ticker-posts

Υπόθεση Ρούτσι: Δεκτό το αίτημα για τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του Ντένις





Έγινε δεκτό το αίτημα για την εκταφή και τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων στη σορό του Ντένις Ρούτσι.Θα επιτραπεί, σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας η διενέργεια και τοξικολογικών εξετάσεων στις σορούς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών για τις οποίες έχει αποφασιστεί η θα αποφασιστεί κατόπιν αιτήματος των συγγενών τους εκταφή. 

Η απόφαση και για τοξικολογικές εξετάσεις, όχι μόνον για ταυτοποίηση μέσω DNA,θα ληφθεί από τις εισαγγελικές αρχές της Λάρισας μετά τα αιτήματα του Πάνου Ρούτσι αλλά και άλλων συγγενών θυμάτων που έχουν ζητήσει εκταφή επιμένοντας όχι μόνον στην ταυτοποίηση για την οποία η δικαιοσύνη είχε δώσει σύμφωνη γνώμη αλλά και τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να διεκρινιστεί από τι πέθαναν οι δικοί τους άνθρωποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τοξικολογικές εξετάσεις θα γίνουν από πραγματογνώμονες που διαθέτει στον κατάλογο της η δικαστική αρχή της περιοχής, όπως προβλέπεται από τον νόμο ενώ οι συγγενείς των θυμάτων θα διορίσουν δικούς τους τεχνικούς συμβούλους για να μπορούν να έχουν τα δικά τους αποτελέσματα. Πάντως όπως διευκρινίστηκε από δικαστικής πλευράς, η ανάκριση για την τραγωδία των Τεμπών δεν ανοίγει πάλι, άλλωστε η δικαστική διαδικασία έχει προχωρήσει και πλέον αναμένεται η δίκη.

Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – «Όπου υπάρχει πόνος πρέπει να είμαστε κοντά»

Το πρωί της Δευτέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να τελέσει τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον Πάνο Ρούτσι, ο οποίος συνεχίζει απεργία πείνας για 22η ημέρα. Η επίσκεψη είχε χαρακτήρα ανθρωπιστικής και πνευματικής στήριξης, καθώς ο κ. Ρούτσι παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης της υγείας του.


Ακολουθεί ο μεταξύ τους διάλογος:

– Αρχιεπίσκοπος: Ένας άνθρωπος υποφέρει και ήρθα να τον δω.
– Ρούτσι. Ευχαριστώ, πρέπει να γίνει το αυτονόητο.
– Αρχιεπίσκοπος: Εγώ ήρθα να σας δω, πρέπει να είμαστε άνθρωποι. Όπου υπάρχει πόνος πρέπει να είμαστε κοντά.
– Ρούτσι: Ευχαριστώ μου δίνει δύναμη ο Θεός και ο κόσμος.






Πηγή:eleftherostypos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια