Ticker

6/recent/ticker-posts

Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΣ για την μεγαλειώδη διαμαρτυρία της 11/10/25










Η ΠΟΕΣ συγχαίρει όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην συνδιοργάνωση της μεγαλειώδους διαμαρτυρίας 10.000 ε.ε. και ε.α. στρατιωτικών στο κέντρο της Αθήνας, καθώς επίσης και όλους όσους ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αψηφώντας τις προσπάθειες "κάποιων" να μποϊκοτάρουν την προσπάθεια.
Η ΠΟΕΣ προειδοποιεί ότι η μεγαλειώδης αυτή συγκέντρωση είναι μόνο η αρχή εφόσον η Πολιτεία αποδείξει ότι δεν αφουγκράζεται τις αγωνίες των στρατιωτικών.




Το Δελτίο Τύπου:

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2025

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣ επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά συγχαρητήριά του σε όλους τους ε.ε. και ε.α. συναδέλφους και γενικά όσους συμμετείχαν στην ιστορική, ειρηνική, μεγαλειώδη διαμαρτυρία το μεσημέρι του Σαββάτου 11/11/25 στην Αθήνα. Αντίστοιχα, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όσους συνέδραμαν στην υλοποίηση αυτού του συγκλονιστικού εγχειρήματος, από όποια μεριά και με όποιον τρόπο συμμετείχαν.

Πετύχαμε το αδιανόητο: μια διαμαρτυρία δίχως κομματικό χρώμα αλλά με συνένωση και συνεργασία κάθε δημοκρατικής πολιτικής προέλευσης. Μια διαμαρτυρία απολύτως ανεξάρτητη, με συνεργασία ετερόκλητων φορέων για το κοινό καλό των στρατιωτικών και των οικογενειών τους. Μια διαμαρτυρία που κατάφερε να μετατρέψει σε μήνυμα με συγκεκριμένο αποδέκτη την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων ατόμων που μαζεύτηκαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να φωνάξουν ΩΣ ΕΔΩ. Μια διαμαρτυρία που έγραψε Ιστορία.

Σύμφωνα με έγκυρη ενημέρωση, η συμμετοχή ξεπέρασε όχι μόνο τις αρχικές προσδοκίες, αλλά και τους πρώτους υπολογισμούς και ανήλθε περί τα 10.000 άτομα! Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση, μεγαλύτερη κι από την ιστορική πρώτη διαμαρτυρία του Σεπτεμβρίου 2012. Κι όπως τότε υπήρχαν προσκόμματα, έτσι και τώρα, είχαμε να ξεπεράσουμε (και τα καταφέραμε) ακόμα και το αναμενόμενο μποϊκοτάζ που επιχειρήθηκε από τους γνωστούς κύκλους. Η Ιστορία και τα γεγονότα έχουν ήδη προσπεράσει κάποιους και μάλλον δεν το έχουν αντιληφθεί.

Είναι ξεκάθαρο ότι το μήνυμα των στρατιωτικών εστάλη. Το ερώτημα είναι αν παρελήφθη, αλλά αυτό θα το διαπιστώσουμε εμπράκτως – όχι με λόγια και κούφιες υποσχέσεις – το επόμενο διάστημα. Περιθώρια για αισιοδοξία δεν αφήνουμε, διότι γνωρίζουμε καλά τις προθέσεις αυτών που έχουμε απέναντί μας. Και μόνο το γεγονός ότι επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς να θαφτεί μια τόσο σημαντική συλλογική ενέργεια πολιτών σε έναν ιερό τόπο, αποδεικνύει και τη σπουδαιότητα αυτής της διαμαρτυρίας.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο αγώνας της ΠΟΕΣ μόλις ξεκίνησε. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ανάληψη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της υποστήριξης των μέχρι σήμερα ενεργειών μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια