Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΠΟΕΣ στηρίζει τις διαδηλώσεις για την επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών


Είναι γνωστό ότι για τους στρατιωτικούς δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα δικαίωμα στην απεργία, ως εκ τούτου η ιδιαίτερα σημαντική ημέρα της 28ης Φεβρουαρίου 2025 θα είναι μια ακόμα εργάσιμη για την πλειοψηφία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όσοι εργάζονται δεν θα στείλουν τις σκέψεις τους σε όσους συμμετάσχουν στις παράλληλες πανελλαδικές κινητοποιήσεις και, ιδίως, τις οικογένειες των θυμάτων.

Παρά ταύτα, όπως έχουμε ήδη δημοσιοποιήσει, θεωρούμε ότι όσοι στρατιωτικοί έχουν τη δυνατότητα να απουσιάσουν νομίμως από τις Υπηρεσίες τους, είναι θεμιτό να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις, ενώνοντας τις φωνές τους με αυτές τις υπόλοιπης Κοινωνίας, που ζητάει Δικαίωση για τις οικογένειες και τους συγγενείς, Διαφάνεια, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία.

Πλέον το ζητούμενο δεν είναι μόνο «αν έχουμε οξυγόνο» αλλά και αυτό που έχει απομείνει να πάψει να είναι μολυσματικό. Οι στρατιωτικοί έχουν κάθε δικαίωμα να συμμετάσχουν ειρηνικά στις συγκεντρώσεις, μαζί με τις οικογένειές τους, ακριβώς όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες της χώρας, στο πλαίσιο των συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.

Όπως πράξαμε και στις προηγούμενες συγκεντρώσεις, είναι αυτονόητο ότι η Π.Ο.Ε.Σ. τάσσεται υπέρ των διαδηλώσεων και ενθαρρύνει τη συμμετοχή όσων στρατιωτικών μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή την, αναμφίβολα, ιστορική στιγμή. Δεν έχουμε δικαίωμα στη σιωπή. Δεν έχουμε δικαίωμα στη συναίνεση. Δεν έχουμε δικαίωμα να περιμένουμε να χτυπήσει τη δική μας πόρτα η τραγωδία.

Οι υπαίτιοι πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και κάθε «ειδική διάταξη» οφείλει να καταργηθεί. Φτάνει πια.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια