Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ομάδα χωρίς εκπροσώπηση οι κάτοχοι πτυχίων ΑΕΙ

Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής ΑστυνομίαςΗ αναγνώριση και στην Αστυνομία των πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών είναι ένα αυτονόητο αίτημα. 


Ένα αίτημα που προκύπτει από την υπάρχουσα νομοθεσία για όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους Δικαστικούς, αλλά και της Ένοπλες Δυνάμεις και κάποια από τα Σώματα Ασφαλείας .

Μια πραγματικότητα που υπάρχει με έναν ανορθόδοξο τρόπο ακόμα και στην ΕΛ.ΑΣ μόνο για το βαθμό του Αρχιφύλακα!

Ένα αίτημα που δεν αφαιρεί κάτι από κανέναν άλλο συνάδελφο επαναφέρει την κανονικότητα όμως στην ΕΛ.ΑΣ. Μια κανονικότητα που υπενθυμίζει σε όλους ότι οι νόμοι ισχύουν και για τα στελέχη τής αστυνομίας σε κάθε επίπεδο.

Έως σήμερα οι κάτοχοι πρόσθετων Πανεπιστημιακών τίτλων δεν εκπροσωπούνται από της υπάρχουσες συνδικαλιστές ενώσεις. 
Όμως το ποτάμι πάντα βρίσκει το δρόμο του και καταλήγει στην θάλασσα πάρα τα τυχόν εμπόδια.

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η ανάγκη αυτή των τόσων Αστυνομικών που μόχθησαν για την απόκτηση ενός πρόσθετου τίτλου σπουδών μετά την εισαγωγή τους στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας θα βρει λύση αργά η γρήγορα.
 
Καλό θα ήταν λοιπόν για το ίδιο το σώμα και τα συνδικαλιστικά όργανα που το εκπροσωπούν να βρεθεί μια λύση σύντομα.

 Άλλωστε τόσο η ΠΟΑΣΥ όσο και η ΠΟΑΞΙΑ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν στους κόλπους τους μια ειδική γραμματεία που να ασχολείται να μελετά και να προτείνει λύσεις για την ομάδα αυτή των συναδέλφων και όχι να συνασπίζονται για να καταργήσουν νόμους όπως της Υπουργού Γεροβασιλη που αποτέλεσαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει η συζήτηση αυτή.

Σε κάθε περίπτωση όμως ακόμα και αν οι υπάρχουσες ενώσεις δεν αντιληφθούν την πραγματικότητα η ζωή  έχει δείξει ότι οι ανάγκες των εργαζομένων αργά η γρήγορα βρίσκουν τρόπο να εκφραστούν .



Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σαφώς και πρέπει να υπάρχει αναγνώριση των πτυχίων ή των μεταπτυχιακών τίτλων. Αν θέλουμε όμως να γίνει κάτι σωστό και δίκαιο, κάτι που θα αναβαθμίσει την Αστυνομία, θα πρέπει η αναγνώριση να αφορά ΜΟΝΟ τα πτυχία ή μεταπτυχιακά που έχουν συνάφεια με το επάγγελμα του αστυνομικού.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνάφεια απαιτεί ο νομοθέτης για την πρόσληψη κάποιου.
Εδω μιλάμε για την δια βιου εκπαίδευση των δημοσίων υπάλληλων
Διαβάστε την σχετική νομοθεσία
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ σωστά! Το πτυχίο είναι απαραίτητο για να προσληφθεί κάποιος σε μια δουλειά. Το μεταπτυχιακό με συνάφεια είναι αυτό που τον αναβαθμίζει στη ίδια δουλειά. Τι παραπάνω θα προσφέρει στην αστυνομία κάποιος απόφοιτος ενος ΤΕΙ φυσικοθεραπείας ή κάποιος νηπιαγωγός; Θέλουμε να κάνουμε κάτι σωστό ή απλά να βολευτούν όσοι έχουν απλά ένα πτυχίο;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ιδεοληψίες οδηγούν τους ανθρώπους σε αδιέξοδο.
Σε παραπέμπω στην σχετική νομοθεσία για όλους τους υπαλλήλους ακόμα καί τών ειδικών μισθολογιων.
Η απόκτηση πρόσθετου τίτλου σπουδών οποιουδήποτε ΑΕΙ αναγνωρίζεται αυτόματα