Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εύα Καϊλή: Fake news τα πέρι έρευνας από την οικονομική αστυνομία


Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος χαρακτήρισε fake news τα περί έρευνες της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι . της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του δικηγόρου της που κάνει λόγο για fake news.
Σε ανακοίνωση του, ο συνήγορος της πρώην ευρωβουλεύτριας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρει:

«Ορισμένα μέσα ενημέρωσης προέβαλαν ως ΕΙΔΗΣΗ … έρευνα στη κατοικία της οικογένειας της Εύας Καϊλή, δημιουργώντας εκ νέου εντυπώσεις δυσφημιστικές, που αναπαράχθηκαν χωρίς να έχουν βάση.

Θυμίζουμε οτι η περσινή έρευνα που διενεργήθηκε στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος Βρυξελλών ήταν ατελέσφορη!

Με αφορμή αυτη την μεγάλη «αποκάλυψη», που θα την «ζήλευε» και ο Σέρλοκ Χολμς, λεκτέα τα κάτωθι:

1) Μετά από ένα χρόνο από τους κατασχεθέντες υπολογιστές δεν ανευρέθη τιποτε αξιόποινο, όπως ακριβώς και με τις αντίστοιχες κατασχέσεις στο Βέλγιο και ήταν αναμενόμενο.

2) Απο τις παρακολουθήσεις και συνακροάσεις των μυστικών υπηρεσιών του Βελγίου ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ οτι τα χρήματα, που βρέθηκαν στην κοινή κατοικία της Καϊλή, ανήκαν στον Αντονιο Παντσέρι σχετικά με τις δραστηριότητες της ΜΚΟ του, που ουδεμία σχέση ειχε με την Ευρωβουλευτή

3) Η ανάκριση καρκινοβατεί εδώ και ενάμιση χρόνο, ενώ η αρμόδια ανακρίτρια αναλώνεται να εκδίδει διατάξεις, που απαγορεύουν στην Εύα Καϊλή τις δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες ακολούθως ακυρώνονται από το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών των Βρυξελλών ως προδήλως αντισυνταγματικές, πιθανώς για να αποσιωπηθούν τα αδιέξοδα μιας υποθεσης που καταρρέει συμφωνα και με τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

4) Η βελγική δικαιοσύνη έπαψε την έρευνα για τις κατηγορίες σε βάρος του Μαρόκου για διαφθορά, και επιπλέον ανακάλεσε τα εντάλματα σύλληψης για διαφθορά σε βάρος αξιωματούχων του Κατάρ. Η Ιταλική Δικαιοσύνη, που ασχολήθηκε παρεπιπτόντως με την υπόθεση, απέρριψε ως αβάσιμες κατηγορίες ανάλογες με της Ευας Καϊλή, και, αφου εξέτασε τα ηχητικά ντοκουμέντα ,αποφάσισε οτι δεν υπάρχει διαφθορά παρά τα ψέματα του Παντσέρι κατόπιν εκβιασμών εις βάρος της οικογένειας του, και ενώ ο ίδιος είχε εξαρχής ομολογήσει, πως όφειλε να έχει δηλώσει τα χρήματα του και δεν εχει κανένας άλλος εμπλοκή.

Τι μένει τελικά από αυτή την υπόθεση ;! Το πόσο αναγκαίο είναι να σεβόμαστε τις ευρωπαϊκές αξίες, όπως είναι το τεκμήριο αθωότητας και το κράτος δικαίου, όπου η δικαιοσύνη απονέμεται απο δικαστές, που έχουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία και η ενοχή ή η αθωότητα ΔΕΝ κρίνεται απο τις δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης αλλα απο τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ της ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ. Αναμένουμε την απόσυρση των fake news και αναγνώριση του λάθους.

Λυπηρό ειναι οτι αποσιωπάται οποιαδήποτε είδηση, που δείχνει το αδιέξοδο της ερευνας».

Πηγή: newsit.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια