Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προφυλακίστηκαν οι δράστες και ο ηθικός αυτουργός της ληστείας στη Στυλίδα


 Απολογήθηκαν σε δύο δόσεις οι εμπλεκόμενοι…

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι δύο Λαμιώτες, ηλικίας 30 και 20 ετών, που εμπλέκονται στη ληστεία που είχε γίνει σε βάρος 36χρονου έμπορα, έξω από τη Στυλίδα, μετά από οδηγίες που τους είχε δώσει 37χρονος αλιέας με τον οποίο είχε ραντεβού το θύμα προκειμένου να αγοράσει δολώματα.

Μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα προφυλακίστηκε και ο 37χρονος ως ο ηθικός αυτουργός της ληστείας, από τις επικοινωνίες που είχε με τους άμεσα εμπλεκόμενους πριν και μετά την πράξη.

 Οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων, ξεκίνησαν τη Δευτέρα το πρωί με τον 30χρονο και την 23χρονη σύντροφό του και ολοκληρώθηκαν την Τρίτη (4/5) το μεσημέρι με τον 20χρονο και τον 37χρονο.

Να σημειώσουμε ότι η 23χρονη που δεν είχε εμπλοκή με τη ληστεία, συνελήφθη όταν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για τη σύλληψη του 30χρονου, έτρεξε μέσα στο σπίτι και απέρριψε σε αναμμένο τζάκι ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών. Η 23χρονη μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Για παραβάσεις των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και περί όπλων κατηγορούνταν επίσης και ο 30χρονος, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν και τα ανάλογα ευρήματα.

Το χρονικό της ληστείας

Η ληστεία έγινε νωρίς το απόγευμα της 12ης του περασμένου Απριλίου έξω από τη Στυλίδα, στην επαρχιακή οδό που οδηγεί στο Λογγίτσι. Εκεί, είχαν δώσει ραντεβού για την αγοραπωλησία, ο 36χρονος που είναι εργαζόμενος σε εταιρία στη Λάρισα, με τον 37χρονο.

Τότε, τους πλησίασε μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, με δύο μαυροφορεμένους επιβαίνοντες, με γάντια, κράνη και πιστόλια και τους απείλησαν ζητώντας τα χρήματά τους.

Ο 36χρονος φέρεται να κατάλαβε ότι τα όπλα ήταν ψεύτικα και αντέδρασε, ωστόσο οι κακοποιοί τον χτύπησαν και ερευνώντας βιαστικά το αυτοκίνητό του έφυγαν με το ποσό των 3.000 ευρώ.

Ακολούθως 36χρονος και 37χρονος μετέβησαν στο ΑΤ Στυλίδας, όπου και κατήγγειλαν τη ληστεία σε βάρος τους, υπόθεση που ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Από την αστυνομική έρευνα και εξετάζοντας τις αντιδράσεις και των δύο θυμάτων, οι έμπειροι αστυνομικοί, έστρεψαν τις υποψίες τους προς τον 37χρονο και δεν άργησαν να ταυτοιποιήσουν τη σχέση του με τους φυσικούς δράστες.

Ακολούθησε στις 31 Μαΐου αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους, όπου κατασχέθηκαν επίσης:

• καμένη αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ψυχοτρόπων ουσιών, εμποτισμένων με ναρκωτικές ουσίες, μεικτού βάρους 8 γραμμαρίων,


• αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε φυτικά αποσπάσματα ψυχοτρόπων φυτών, εμποτισμένων με ναρκωτικές ουσίες, μεικτού βάρους 11,5 γραμμαρίων,


• πλήθος χάρτινων συσκευασιών, πρόσφορων για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών,


• αεροβόλο πιστόλι, με δύο γεμιστήρες και κουτί με μεταλλικά σφαιρίδια,


• το χρηματικό ποσό των 780 ευρώ,


• σουγιάς, εντός υφασμάτινης θήκης,


• πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, συνολικού μήκους 67 εκατοστών,


• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκε μαχαίρι και δίκυκλο μοτοποδήλατο,  ως μέσα διευκόλυνσης για τη διακίνηση των ναρκωτικών και


• είδη ένδυσης και υπόδησης που έφεραν οι φυσικοί αυτουργοί κατά την τέλεση της ληστείας,


• κινητά τηλέφωνα.


Πηγή:  lamiareport.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια