Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής για την ενίσχυση του Σώματος στα Χανιά


Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση είχε με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο κ. Θεόδωρο Βάγια ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Ο κ. Μαρκογιαννάκης επισκέφθηκε τον Αρχηγό στην έδρα του Σώματος προκειμένου να του θέσει ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία και την ενίσχυση της Πυροσβεστικής στα Χανιά αλλά και για να ενημερωθεί και τις γενικότερες συνθήκες πυροπροστασίας στην Περιφέρεια Κρήτης.

Σε όσα αφορούν τα Χανιά, ο κ. Μαρκογιαννάκης και ο Αρχηγός του Σώματος συζήτησαν την αναγκαιότητα μεταστέγασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε έκταση στην είσοδο της πόλης, προοπτική για την οποία ο κ. Βάγιας ήταν θετικός. Ο Βουλευτής Χανίων τόνισε ακόμα την ανάγκη ίδρυσης μονάδας ΕΜΟΔΕ (μονάδας δασικών επιχειρήσεων) στα Χανιά και επιπλέον την ίδρυση και λειτουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στο λιμάνι της Σούδας, ζητήματα για τα οποία ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής ήταν σύμφωνος και τόνισε ότι θα εξεταστούν μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.

Σε επίπεδο Κρήτης ο Αντιστράτηγος κ. Βάγιας τόνισε ότι υπάρχει σημαντική ενίσχυση σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο τόσο σε υλικό όσο και σε έμψυχο δυναμικό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί έχουν φέτος στη διάθεσή τους 3 ελικόπτερα, προβλέπεται η τοποθέτηση επιπλέον οχήματος 4×4 τύπου pick up ενώ θα ενισχυθούν σε εποχιακό προσωπικό το αμέσως προσεχές διάστημα.


Πηγή: zarpanews.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια