Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιστολή της ΠΕΝΑΑ στους βουλευτές για το αμετάθετο των Αστυνομικών Υποδιευθυντών


Επιστολή της Παγκρήτιας Ένωσής Αξιωματικών Αστυνομίας προς του Βουλευτές Κρήτης

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές Κρήτης,




Πριν λίγες ημέρες ενημερωθήκαμε εγγράφως από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας ότι δρομολογείται από την Κυβέρνηση τροποποίηση στο Π.Δ. 100/2003 «τοποθετήσεις , μεταθέσεις , αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού» και ειδικότερα πώς έχει προταθεί να καταργηθεί το επίμαχο άρθρο ως προς το αμετάθετο των Αστυνομικών Υποδιευθυντών.

Μία τέτοια διάταξη φέρνει την Ελληνική Αστυνομία αρκετές δεκαετίας πίσω, σε αλλοτινές εποχές της πλήρους χειραγώγησης του Έλληνα Αξιωματικού, τότε που ο Αξιωματικός ήταν υποχείριο του κάθε μεγαλοπαράγοντα ή πολιτικού υπό το φόβο μίας δυσμενής μετάθεσης.

Μία τέτοια διάταξη βάζει ταφόπλακα στην αξιοπρέπεια του Έλληνα Αξιωματικού, με δεδομένο το γεγονός ότι κατά το χρόνο κτήσης του συγκεκριμένου βαθμού μέχρι και την αποστρατεία του μεσολαβούν ακόμα άλλα 10 περίπου έτη ενεργού υπηρεσίας, οικογενειάρχες συνήθως με ανήλικα τέκνα σε αυτή την ηλικία, με καθηλωμένους χαμηλούς μισθούς και δάνεια για την αγορά πρώτης κατοικίας, που θα κληθούν να ξεσπιτωθούν στο βωμό της «κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών» όπως είθισται να μνημονεύεται σε διαταγές για την αιτιολόγηση τέτοιων επαίσχυντων μετακινήσεων.

κ.κ. Βουλευτές

Έχοντας την πεποίθηση ότι τόσο προσωπικά εσείς όσο και η παράταξη στην οποία ανήκετε, πρεσβεύετε τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και της Ελληνικής Αστυνομίας, θα σας παρακαλούσαμε να μας απαντήσετε εγγράφως στα εξής ερωτήματα:

- Σας βρίσκει σύμφωνους η συγκεκριμένη δρομολογούμενη τροποποίηση του κώδικα μεταθέσεων;

- Σε αρνητική περίπτωση, ποιες οι προθέσεις σας σχετικά με την ακύρωσή της;

- Ποια η θέση των κομμάτων σας σχετικά με την ανωτέρω τροποποίηση του κώδικα μεταθέσεων;




- Παρακαλούμε για την ανάδειξη της επαίσχυντης αυτής προσπάθειας να διαλυθεί η αξιοπρέπεια και η οικογενειακή ζωή του Έλληνα Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας.


Καθιστούμε σε όλους σας γνωστό πως θα επιζητούμε συνεχώς συναντήσεις μαζί σας και θα ενημερώνουμε τα Μέλη της Ένωσής μας σχετικά με τις όποιες ενέργειές σας επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Σε ένα μείζων θέμα για τις ζωές μας δεν χωρούν μισόλογα ή επιφανειακές προσπάθειες επικοινωνιακού χαρακτήρα.




ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Στυλιανός ΚΑΡΑΚΟΥΔΗΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Α’




Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πέτρος ΖΕΡΒΑΚΗΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Α’



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια