Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Πειραιά: Απαράδεκτη διαθεσιμότητα λόγω σκοπιμοτήτων


Aνακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά με αφορμή περιστατικό που έγινε την Τετάρτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πριν από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για τον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος

Η ενέργεια του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να διατάξει Ε.Δ.Ε. και να θέσει σε κατάστασ διαθεσιμότητας συνάδελφό μας για «παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας» κατ’άρθρο 11 παρ.1 εδαφ ι’ του Π.Δ. 120/08 στον αγώνα μπάσκετ της 12ης Ιουνίου ΟΣΦΠ- ΠΑΟ στο Σ.Ε.Φ., έχει προκαλέσει εύλογες αντιδράσεις και πολλά αρνητικά σχόλια.

Ο συνάδελφος εμφαίνεται σε βίντεο να απομακρύνει φίλαθλο του Ολυμπιακού ο οποίος βωμολοχούσε κατά των μελών της αποστολής των φιλοξενουμένων που προσέρχονταν στο Σ.Ε.Φ., ενώ «κατά το Αρχηγείο» θα έπρεπε να τον συλλάβει, εκείνη τη στιγμή..., ανεξαρτήτως πρακτικών συνθηκών και δυνατοτήτων.

Σκόπιμα αποσιωπάται, ούτε καν λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι παρόντες στο περιστατικό υπήρξαν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για τους οποίους βεβαίως δεν διέταξαν οτιδήποτε σχετικό. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στο ότι ο δράστης, τελικώς, συνελήφθη στο χώρο του γηπέδου, αλλά αφέθηκε άμεσα ελεύθερος από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος του όρισε τακτική δικάσιμο.

Η συγκεκριμένη σπουδή του Αρχηγείου κατά του εκλεκτού συναδέλφου μας καταγγέλλουμε ότι έχει έντονα άδικο και άστοχα γενικοπροληπτικό χαρακτήρα ενώ δημιουργεί, κατά την άποψή μας, περισσότερα προβλήματα απ’ όσα φιλοδοξεί να επιλύσει. Τη μεγαλύτερη δε αίσθηση έχει κάνει το γεγονός ότι ο συνάδελφος έχει τεθεί σε κατάσταση διαθεσιμότητας a priori και χωρίς το δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης(!!!).

Τέτοιες ενέργειες πληγώνουν βαθιά το φρόνημα του εργαζομένου αστυνομικού, ο οποίος πασχίζει μέσα από αντιξοότητες να κάνει το καθήκον του, σταθμίζοντας παράλληλα με ορθό τρόπο τις δέουσες ενέργειες που οφείλει να κάνει σε κάθε συμβάν, σε κάθε περιστατικό.

Το Αρχηγείο, έχουμε την αίσθηση, ότι πρέπει να επανορθώσει άμεσα με την συντελούμενη αδικία εις βάρος του συναδέλφου και να άρει τουλάχιστον το επιβληθέν μέτρο της διαθεσιμότητας. Οι άλλες πτυχές αυτής της υπόθεσης καθώς θα αναδεικνύονται, θα αποδείξουν περίτρανα ότι ο μόνος που δεν ευθύνεται είναι ο συνάδελφός μας.

Η Ένωσή με το Νομικό μας Τμήμα βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του συναδέλφου μας, παρακολουθώντας την εξέλιξη της υπόθεσης για κάθε αναγκαία περαιτέρω ενέργεια.



Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έτσι έκαναν στους Φιλιάτες. Έθεσαν σε διαθεσιμότητα όχι μόνο τους συνοδούς αλλά και τον αναπληρωτή διοικητή που ήταν στο γραφείο του. Έτσι συνεχίστε τη διάλυση της Αστυνομίας. Δε θα μηνει τίποτα όρθιο. Κλοπές και εγκληματικότητα στο κόκκινο και οι λίγοι αστυνομικοι που είναι έξω βγαίνουν κ αυτοί διαθεσιμότητα. Ντροπή
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
οι παροντες ανωτεροι η κ ανωτατοι καταπινουν την γλωσσα τους.θα θυμαστε το περιστατικο στο τοτε σπυρος λουης
ολοι τους για να τους κλαινε οι ρεγγες. οσοι απορουν υπαρχει στο you tube
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς ο αστυνομικός είναι πλήρως εκτεθειμένος χωρίς καμία νομική κάλυψη.
Το Αρχηγείο τηρεί το πρωτόκολλο της διαθεσιμότητας και βλέπουμε.....
Οι Εισαγγελείς διατάσσουν προκαταρκτικές για παράβαση καθήκοντος ακόμη και για απλές παραβάσεις του ΚΟΚ η δε γνωστή υπηρεσία σπεύδει με ειδικές ανακριτικές μεθόδους να διερευνήσει κάθε λογής καταγγελλόμενα
Μην περιμένετε αποτελέσματα σε τέτοιο νοσηρό εργασιακό περιβάλλον........
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα απολύτως απαραίτητα μονο ώστε να μην εκτεθειτε και κοιτάξτε μόνο τις οικογένειες σας. Όσο απαξιώνουν της ΕΛ.ΑΣ τόσο να μην υπερβάλετε εαυτούς. Μόνο τα αναγκαία.