Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χωρίς αστυνομικούς η Φθιώτιδα - Αφήνουν την περιφέρεια για την Αθήνα & του επισήμους
Νυχτερινές περιπολίες με έναν αστυνομικό. Αδιαφορεί η πολιτική ηγεσία για τις κενές οργανικές θέσεις, οι πολίτες όμως ζητούν ασφάλεια…


Αγανακτισμένοι είναι οι επαγγελματίες και όχι μόνο, στην πόλη της Λαμίας, μετά τα συνεχή περιστατικά με παραβατικά άτομα που λαμβάνουν χώρα στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης ακόμη και σε ώρες αιχμής.

Αποδέκτης των περισσοτέρων παραπόνων είναι η αστυνομία, ως η υπηρεσία που επιχειρησιακά εμπλέκεται πρώτη σε τέτοια περιστατικά.

Μήπως όμως δε φταίει για όλα η αστυνομία;


Τίς πταίει;

Είναι γεγονός ότι ο πολίτης περιμένει να νιώσει ασφάλεια και να του διαφυλάξουν τα δικαιώματα, πρώτα - πρώτα οι υπερασπιστές του νόμου, οι αστυνομικοί.

Σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία υπηρετούν 55.000 αστυνομικοί μαζί με ειδικούς φρουρούς και συνοριοφύλακες. Χωρίς αυτούς, είναι κάτι παραπάνω από 50.000 που σημαίνει ότι για μια χώρα 10 εκατ. κατοίκων, αντιστοιχεί ένας (1) αστυνομικός για κάθε 200 κατοίκους.

Την παραπάνω αναλογία θέλησε να τηρήσει απαρέγκλιτα ο νυν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απασχολώντας περισσότερους από 27.000 αστυνομικούς στην Αθήνα και στα περίχωρα! Μόνο 8.000 αστυνομικοί, υπολογίζεται ότι απασχολούνται για την ασφάλεια επισήμων κυρίως στην περιοχή του Λεκανοπεδίου.

Ας δούμε όμως τι… περισσεύει για την υπόλοιπη Ελλάδα και ειδικότερα για τη Φθιώτιδα που μας ενδιαφέρει.

Ζητήσαμε τη βοήθεια του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Νίκου Τριανταφύλλη για τον αριθμό των οργανικών θέσεων στη Φθιώτιδα και για το πόσες είναι καλυμμένες.

«Οι οργανικές θέσεις στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας ανέρχονται στις 590. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δηλωμένα 80 κενά», απαντά στο LamiaReport, ο κ. Τριανταφύλλης, δυστυχώς όμως το δυναμικό που εργάζεται αυτή τη στιγμή στις υπηρεσίες της Φθιώτιδας είναι πολύ λιγότερο.

Από το ρεπορτάζ του LamiaReport καταγράφονται περίπου 120 αποσπάσεις για άλλες υπηρεσίες εκτός Δ.Α. Φθιώτιδας (κυρίως Αττική).

Άρα με απλά μαθηματικά για 140.000.000 πληθυσμό που έβγαλε για τη Φθιώτιδα η «κουτσουρεμένη» απογραφή του 2021 θα χρειαζόμασταν 700 αστυνομικούς και από αυτούς οι μισοί περίπου θα έπρεπε να είναι στις υπηρεσίες με έδρα τη Λαμία.

Χονδρικά οι 390 αστυνομικοί θα έπρεπε να βρίσκονται μόνο στις έξι (6) υπηρεσίες στην έδρα του νομού (Διεύθυνση, Υ. Ασφαλείας, Αστυνομικό Τμήμα, Τροχαία, Άμεση Δράση Μεταγωγών), αντ’ αυτού καλούνται να επανδρώσουν ακόμη οκτώ (8) περιφερειακές υπηρεσίες και συγκεκριμένα έξι (6) αστυνομικά τμήματα και δύο (2) τροχαίες (αυτοκινητοδρόμων).

Οι αριθμοί δε βγαίνουν, αν αναλογιστεί κανείς, ότι υπάρχουν, άδειες ανατροφής, αναρρωτικές κι έκτακτες ανάγκες, όπως τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας που έβγαλαν τα «αντανακλαστικά» του Υπουργού, αφαιρώντας και άλλο προσωπικό από τις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες.

Κάπως έτσι φτάσαμε να δούμε νυχτερινές περιπολίες με έναν αστυνομικό!

«Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα»

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και το είχα καταδείξει με ανακοίνωση τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ανακοινώθηκαν μηδενικές μεταθέσεις για τη Φθιώτιδα παρά τα 80 οργανικά κενά», μας θυμίζει ο κ. Τριανταφύλλης, που σχολιάζει ότι «δεν ίδρωσε κανενός το αυτί».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΑΣΥΦ θα έπρεπε οι δημοτικές αρχές και οι ίδιοι οι πολίτες να αντιδράσουν, καθώς Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη και να απαιτήσουν περισσότερη αστυνομική δύναμη. «Σκεφτείτε ότι τον προσεχή Σεπτέμβρη 55 συνάδελφοι κατοχυρώνουν σύνταξη και είναι στην επιλογή τους αν θα παραμείνουν στο σώμα», προσθέτει ο κ. Τριανταφύλλης περιγράφοντας το μέγεθος του προβλήματος.

Πριν όμως φτάσουμε στον Σεπτέμβρη, θα προσθέσουμε εμείς, ότι έχουμε το καλοκαίρι, όταν και θα πρέπει να λείψουν - ανά περιόδους - ακόμη 100 άτομα με άδεια. Ίσως τότε στις υπηρεσίες οι διοικητές των Τμημάτων, να πρέπει να βάζουν και εθελοντές πολίτες, που κατά καιρούς άλλωστε έχουν «ζητήσει» να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, καθώς τους έχουν «ρημάξει» στις κλοπές! Θυμηθείτε τις λαϊκές συνελεύσεις στον Καραβόμυλο, τι συμβαίνει γενικά στα χωριά της ανατολικής Φθιώτιδας, αλλά και στη Λοκρίδα, ακόμη και στα γύρω χωριά της Λαμίας.

Που είναι η ΔΙ.ΑΣ.;

Μια Υπηρεσία που πέρασε στη συνείδηση του κόσμου ως από τις πιο αποτελεσματικές της Ελληνικής Αστυνομίας και λειτούργησε δραστικά στη μείωση της παραβατικότητας, ειδικά στο κέντρο της Λαμίας, είναι η ΔΙ.ΑΣ..

Για ένα διάστημα τους βλέπαμε παντού και σχεδόν όλες τις ώρες. Τον τελευταίο καιρό όμως τους βλέπουμε αρκετά λιγότερο και κυρίως το πρωί. Υπάρχει εξήγηση για αυτή τη μεταβολή;

Την απάντηση τη δίνουν οι αριθμοί που είναι αμείλικτοι καθώς από τους 24 αστυνομικούς που ήταν στη Δίκυκλη Αστυνόμευση έχουν μείνει έξι (6)! Συνολικά από την Άμεση Δράση όπου υπάγεται και η ΔΙΑΣ, έχει χάσει πάνω του 50% του προσωπικού της.

Και να ήταν μόνο η Άμεση Δράση Λαμίας. Κι άλλες Υπηρεσίες στη Φθιώτιδα έχουν μείνει με το 50% του προσωπικού τους και ο κ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρέσκεται να μαζεύει συγχαρητήρια - όπως λέει - από τους πολίτες της Αθήνας.

Άραγε αν περάσει μια βόλτα από την πλατεία Πάρκου, από την Ανθήλη, την Ανατολική Φθιώτιδα ή από τη νότια Λοκρίδα, τι λέτε να μαζέψει αντί συγχαρητηρίων;…

Πηγή: www.lamiareport.gr


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ασφάλεια για όλους ασφάλεια παντού!!Τακης!!Μας δουλεύουν και τους ανεχόμαστε.Καλά μας κάνουν!