Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποκάλυψη: Πως θα αξιολογούνται οι αστυνομικοί


Αξιολόγηση και στους αστυνομικούς. Το σχέδιο του υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προβλέπει μεταξύ άλλων ηλεκτρονική παρακολούθηση και καταγραφή των ενεργειών και των ερευνών που προχωρούν οι αστυνομικοί.


Ηλεκτρονική παρακολούθηση και καταγραφή των ενεργειών και των ερευνών που προχωρούν οι αστυνομικοί, προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο για την αξιολόγηση των αστυνομικών υπηρεσιών.Σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», προκειμένου να τηρούνται απαρέγκλιτα οι στόχοι για καταπολέμηση της εγκληματικότητας, περιορισμό των αντιεξουσιαστών κ.λπ., θα υπάρχει και «on line» έλεγχος μέσω του ειδικού συστήματος αξιολόγησης που έχει δημιουργήσει το Μαξίμου και για άλλες κρατικές υπηρεσίες.
Και όλα αυτά σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική χαρτογράφηση των ληστειών, κλοπών, βίαιων επιθέσεων κ.λπ. από το σύστημα «Police on Line», ώστε να προσδιορίζονται με πλήρη σαφήνεια οι περιοχές υψηλού κινδύνου κ.λπ., σε μια προσπάθεια να σταματήσουν η χαλαρότητα και η εικόνα διάλυσης στις αρχές ασφαλείας, με πολλές υπηρεσίες να υπολειτουργούν και αξιωματικούς να είναι προκλητικά αδιάφοροι. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υποχρεούνται κάθε μήνα να στέλνουν αναφορές και πίνακες δράσεων σε πλήρη «τεστ απόδοσης». Επιπλέον σε περίπτωση που οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν πετύχει τους στόχους τους θα οφείλουν να αιτιολογήσουν αυτή την υστέρηση.
Αστυνομικοί και αξιολόγηση


Το έγγραφο έχει συνταχθεί στις 22 Αυγούστου 2019, έχει τίτλο «Ορισμός στρατηγικών στόχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» και υπογράφεται από τον κ. Χρυσοχοΐδη που έχει ζητήσει την αυστηρή εφαρμογή του. Οπως σημειώνεται σε αυτό, «θα υποβάλλονται από τους προϊσταμένους των αρμοδίων διευθύνσεων προς το γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μέσω της Διεύθυνσης Επιτελικής Υποστήριξης (ΓΔΟΕΣ) συνοπτικές περιοδικές αναφορές παρακολούθησης (reports) των επιμέρους ενεργειών, οι οποίες θα αποστέλλονται από την 1η έως την 5η κάθε μήνα και θα αναρτώνται στον κεντρικό ιστότοπο του υπουργείου ανά κλάδο και Διεύθυνση Αστυνομίας.Στις αναφορές αυτές θα αναφέρονται:πεπραγμένα κατά τον πρώτο μήνα εφαρμογής των δράσεων
η πορεία των εκκρεμοτήτων
τυχόν λόγοι που αφορούν τη μη ολοκλήρωση των υποχρεώσεων στις προθεσμίες που έχουν τεθεί

Ίδια υποχρέωση αναφοράς έχουν και οι προϊστάμενοι των Κλάδων αναφορικά με την παρακολούθηση και εποπτεία των δράσεων, των Διευθύνσεων αρμοδιότητάς τους».

Επιπλέον στο έγγραφο «θα ζητηθεί από την ανάδοχο εταιρεία που αναπτύσσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΑΖΙ η εγκατάστασή της σε υπηρεσίες επιπέδου Διεύθυνσης, προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της πορείας εξέλιξης όλων των ενεργειών σας, πάνω στους στόχους που τέθηκαν, αποφεύγοντας την περιοδική αλληλογραφία».

Σημειώνεται ότι το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης θα είναι εγκατεστημένο στο Μαξίμου και θα ελέγχει κάθε υπουργείο. Θα το χειρίζονται δύο άνθρωποι του Πρωθυπουργού (ανά υπουργείο) και μέσω του συστήματος θα ελέγχονται το έργο των υπουργών και η πρόοδος των όσων έχουν προγραμματιστεί. Θα τροφοδοτείται µε όλα τα έργα και ενέργειες που συνθέτουν το κυβερνητικό πρόγραµµα σε σχέση µε τους αντίστοιχους στόχους και δράσεις.
Καθημερινό παρών στα Εξάρχεια

«Η ΕΛ.ΑΣ. θα μείνει για πάντα στα Εξάρχεια. Ας το γνωρίζουν όλοι αυτό. Παρακολουθούμε τις κινήσεις των αντιεξουσιαστών που επιδιώκουν συγκρούσεις με τους αστυνομικούς με ρίψεις δεκάδων μολότοφ και αποβλέποντας να υπάρξει κάποια σπασμωδική ενέργεια ή αυθαιρεσία από τους αστυνομικούς. Ομως είχαμε προγραμματίσει τις κινήσεις μας και γνωρίζουμε τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν». Αυτό υπογράμμισε μιλώντας προς «ΤΑ ΝΕΑ» ανώτατο στέλεχος της Λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με τις κινήσεις της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τα διαδοχικά επεισόδια που σημειώνονται πλέον εκεί.

Κάθε ημέρα αναμένεται να δίνουν παρών στα Εξάρχεια και στην ευρύτερη περιοχή περίπου 250 αστυνομικοί (από ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, υπηρεσίες ασφαλείας κ.λπ.) σε τρεις βάρδιες. Ακόμα η ΕΛΑΣ αναμένει μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου αλλαγές στον ποινικό κώδικα για μετατροπή σε κακούργημα και προφυλακίσεις για επιθέσεις αντιεξουσιαστών προκειμένου να κλιμακώσει τη δράση της. Ακόμα προχωρούν τα σχέδια για ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Πηγή:


Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Υπουργός γνωρίζει ότι στην επαρχία αποκρύπτεται σχεδόν όλη η εγκληματικότητα των κλοπων? Γνωρίζει ότι ακόμα και κλοπές αυτοκινήτων δεν αναφέρονται με τον προβλεπόμενο τρόπο αλλά μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας pol ως ακινητοποιημένα οχήματα ώστε να μην δηλώνεται επίσημα η κλοπή μέσω της προβλεπόμενης σηματικής αναφοράς εγκλημάτων? Τέλος πια η κοροϊδία. Αρκεί να συγκρίνει κανείς τις εγγραφές στο ηλεκτρονικό βιβλίο αδικημάτων συμβάντων ή βιβλίο αριθμού πρωτοκόλλου των κλοπών με αυτές που θα έπρεπε να δηλώνονται στις σηματικές αναφορές εγκλημάτων.Αλλα αυτό θέλουν. Εκτός αν πιστεύετε ότι ένας ολόκληρος νομος δεν έχει κλοπές ή έχει ελάχιστες κ αυτές πάντα εξιχνιασμενες. Και μετά έρχεται ο Υπουργός κ λέει όλοι στην Αθήνα διότι η επαρχία δεν έχει εγκληματικότητα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αρές μαρες κουκουναρες,άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε το βρακί του αλλιώς.Σχεδια επί σχεδίων για να δικαιολογούν θέσεις οι χαρτογιακαδες και οι βοηθοί τους.Δωστε έναν μισθό της προκοπής,απλουστεψτε τις δικογραφίες που έχουν γίνει επιστήμη,κάντε τους όλους ανακριτικούς,τα πρόστιμα on line να μην σβήνουν(γιατί εσείς παίρνετε και ζητάτε ρουσφετακι),το βάρος στον δρόμο και όχι στη woke..(ο νόων νοητω)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γκρικ στατιστικς.Η γραφειοκρατία συνεχίζεται.γιατι να κάνουν πίνακες και να απασχοληθούν και άλλοι στα γραφεία.αν θέλει στατιστικά στοιχεία το υπουργείο να κάνει και υπηρεσία να κοινοποιούν όλα τα σήματα.να τα παίρνει μόνο του.η ποσοτική απόδοση λαμβάνει υπόψη τη μείωση του αριθμού των αστυνομικών? Τριάντα τοις εκατό μείωση δυναμικού σχετική μείωση των "επιδόσεων"
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τα μεταξωτα βρακια θελουν κ επιδεξιους κωλους.