Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Χρυσοχοΐδης δίνει ειδικό επίδομα στους αστυνομικούς που επεμβαίνουν σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας



Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας έχουν την ίδια προστασία όπως αυτή που είχε η σύζυγος του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, "'Ισως και περισσότερο ακόμη".



Επίδομα πρώτης ανταπόκρισης στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που επιλαμβάνονται άμεσα σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και περιστατικά που εμπεριέχουν κίνδυνο ζωής, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έκανε λόγο για "μια επιβράβευση και μια ενίσχυση".




Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΙ", ο αρμόδιος υπουργός, μιλώντας με στοιχεία ανέδειξε την σοβαρότητα του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς το προηγούμενο 24ωρο, η αστυνομία προχώρησε σε 73 συλλήψεις δραστών περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Επίσης τους πρώτους πέντε μήνες του 2024 έχουν καταγραφεί 5.300 υποθέσεις και έγιναν περίπου 5.500 συλλήψεις κακοποιητών.


Aυτό που θέλω να σας πω εγώ προσωπικά κάθε πρωί, όσες υποθέσεις είναι ιδιαίτερα σοβαρές, τις εξετάζω μαζί με τον αρχηγό και τους λοιπούς αρμόδιους ασχολούμαι να δω τις υποθέσεις, σε ποιες δομές βρίσκονται τα θύματα, ποιος τα παρακολουθεί, ποια είναι η δικαστική εξέλιξη. Είναι ένα ζήτημα που βρίσκεται στην καθημερινή πρωινή μας σύσκεψη".



Το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, όπως επεσήμανε ο αρμόδιος υπουργός, διογκώνεται διότι ανοίγουν στόματα, δεν πρόκειται για έξαρση αλλά οι γυναίκες απελευθερώνονται και καταγγέλλουν. Το Pαnic Button έχει εγκατασταθεί σε κάποιες χιλιάδες γυναίκες, και κάθε βράδυ εγκαθίστανται σε περίπου 20, με αντίστοιχες μεταφορές θυμάτων σε δομές της Αστυνομίας.

Αναφορικά με το ζήτημα προφυλάκισης των δραστών περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, κάτι που φαίνεται πως άλλαξε χθες με τις ανακοινώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη.

Πηγή: www.thetoc.gr










Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και τα δώρα να μας δώσεις πάλι κ.κ Υπουργέ, ευχαριστούμε εκ προτέρων
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
1.Δωστε κανένα επίδομα για πρώτη ανταπόκριση σε συλλήψεις κλεπτών που έχουν κατακλεψει τον απλό πολίτη.2.Σταματηστε να αναπαράγετε το θέμα της ενδοοικογενειακης βίας απλά επειδή πουλάει αυτήν την περίοδο. 3. Δώστε δώρα στους αστυνομικούς και μην τους έχετε στη πείνα. 4. Δώστε το επικυνδινο. 5. Ψηφίστε νέο νόμο για τη χρήση των όπλων από τους αστυνομικούς. 6. Σταματήστε να καρπωνεστε κάθε επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ και να την παρουσιάζετε ως δήθεν δική σας επιτυχία και όλα τα λάθη να τα φορτώνετε στον απλό αστυνομικό χωρίς να αντιλαμβάνεστε ότι εσείς απαξιωσατε και φέρατε την αστυνομία σ αυτό το μαύρο χάλι . Απορώ οι συνεργάτες σας δε σας έχουν ενημερώσει για την πλήρη διάλυση της αστυνομίας?Σας λένε όλα βαίνουν καλώς κ Υπουργέ μου?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι δώρα εδώ έχει τινάξει στον αέρα τον προυπολογισμο του υπουργειου από το Μαρτη..δεν υπάρχει σεντς με έκτακτη επιχορήγηση από το οικονομικών επι βιώνουμε!Σε λίγο καιρό θα δείτε τα αποτελέσματα της λευκής…επιταγής!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ που εκτελώ υπηρεσία 24ωρου ολομόναχος έναν συνάδελφο να μου φέρει ο υπουργός να κάνω υπηρεσία μαζί του δεν αξιώθηκε!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ που εκτελώ υπηρεσία 24ωρου ολομόναχος έναν συνάδελφο να μου φέρει ο υπουργός να κάνω υπηρεσία μαζί του δεν αξιώθηκε!