Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών: Συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Υ.Α.Β.Α.Χ. και Δ.Ε.Ε.

 


Διαβάστε την ανακοίνωση

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και στις υπόλοιπες Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας για τη συνδρομή τους, σχετικά με την εξιχνίαση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε εγκληματικές πράξεις με αθλητικό υπόβαθρο, μεταξύ των οποίων και η επίθεση σε βάρος διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στο Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του αείμνηστου συναδέλφου μας Αρχιφύλακα Γεωργίου Λυγγερίδη.

Η πολύμηνη και σε βάθος έρευνα σε συνδυασμό με την αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 67 ατόμων σε σύνολο 160 που απάρτιζαν την εγκληματική οργάνωση, για σωρεία ποινικών αδικημάτων.

Η δικαιοσύνη επιτέλους θα αποδοθεί και  οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Η μνήμη του συναδέλφου μας Γιώργου θα δικαιωθεί. Ας είναι ο Γιώργος ο τελευταίος που έπεσε στο καθήκον.  Η επίσημη Πολιτεία επιβάλλεται να ευαισθητοποιηθεί και να θωρακίσει επιτέλους τον Έλληνα Αστυνομικό από τους παντοειδείς κινδύνους.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του αποτελέσματος. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους που εργάστηκαν ακούραστα και με αυταπάρνηση, καθώς και στο επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που παρείχε την πολύτιμη υποστήριξή του, καθώς εξέτασε πλήθος αντικειμένων – πειστηρίων και ευρημάτων.

Τέλος, για ακόμη μια φορά, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου. Η εξιχνίαση της υπόθεσης δεν μπορεί να αναπληρώσει την απώλεια, αλλά ελπίζουμε να φέρει μια αίσθηση δικαίωσης και ανακούφισης.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Πηγή: easya.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια