Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σύμη: Αυτός είναι ο αστυνομικός σκύλος που ψάχνει για τον αγνοούμενο Βρετανό - Μπορεί να βρει κάποιον ζωντανό ή νεκρό

Ο αστυνομικός σκύλος Scar έφτασε στη Σύμη για να λάβει κι αυτός στις έρευνες για τον αγνοούμενο Βρετανό παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ





Ένας αξιωματικός της αστυνομίας και ο ειδικά εκπαιδευμένος αστυνομικός σκύλος του συμμετέχουν από την Παρασκευή κι αυτοί στις έρευνες στη Σύμη, για τον αγνοούμενο βρετανό παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ.




Ειδικότερα, ο υπαστυνόμος και η εξάχρονη αλσατική σκυλίτσα "Scar" έφτασαν στη Σύμη με πλοίο, το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουνίου. Η Scar είναι ειδικά εκπαιδευμένη για να εντοπίζει ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές. Οι τοπικές αρχές έχουν εντείνει τις έρευνες για την εύρεση του δημοφιλούς γιατρού, ο οποίος εθεάθη για τελευταία φορά να πηγαίνει βόλτα την Τετάρτη, και το σκυλί αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο.





"Θα μιλήσω με την αστυνομία του νησιού και θα μας πουν πού να ψάξουμε. Η Scar θα βρει μια μυρωδιά. Μπορεί να εντοπίσει κάποιον είτε είναι ζωντανός είτε νεκρός", είπε ο υπαστυνόμος που δεν θέλησε να δώσει τα πλήρη στοιχεία του, μιλώντας στη βρετανική Mirror. Οι δύο τους ενώθηκαν από το πρωί με την υπόλοιπη ομάδα αναζήτησης που αριθμεί περισσότερα από 25 ατόμα, συμπεριλαμβανομένων στελεχών τόσο από τη Σύμη όσο και από τη γειτονική Ρόδο.





Ο επικεφαλής αξιωματικός που ηγείται των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στη Σύμη δήλωσε ότι η χρήση του σκύλου θα είναι "ζωτικής σημασίας", κατά τη διάρκεια της έρευνας. "Θα εντοπίσουμε τα ίχνη του, θα ψάξουμε όλη την περιοχή. Η άφιξη του σκύλου, που έχει εκπαιδευτεί από την αστυνομία για τέτοιου είδους καταστάσεις ακριβώς, είναι ζωτικής σημασίας", ανέφερε.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ελληνική αστυνομία δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την "εξαφάνιση του 67χρονου Βρετανού υπηκόου στο νησί" από τη σύζυγο του τηλεοπτικού γιατρού του BBC, την Τετάρτη. Την Παρασκευή, το γραφείο του δημάρχου επιβεβαίωσε ότι ντόπιοι, ένα ελικόπτερο από τη Ρόδο και Έλληνες αστυνομικοί, μαζί με αστυνομικούς που επιστρατεύτηκαν από το εξωτερικό, σαρώνουν την περιοχή στο Πέδι και τα περίχωρα.




Στην αναζήτηση του 67χρονου, εξάλλου, έχουν επιστρατευτεί πλέον και δύτες, γεγονός που δείχνει πως οι αρχές προσανατολίζονται στο σενάριο πως ο Βρετανός παρουσιαστής ίσως έχει πέσει για κάποιο λόγο στη θάλασσα.

Πηγή: www.thetoc.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια