Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«STOP» από το υπουργείο Οικονομικών στις «χρυσές αμοιβές» εκατοντάδων αστυνομικών

Αποκάλυψη: «STOP» από το υπουργείο Οικονομικών στις «χρυσές αμοιβές» εκατοντάδων αστυνομικών




Νέα αναστάτωση στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ μετά τους αστυνομικούς των «δυο ταχυτήτων» ενώ συνεχίζεται διπλή έρευνα για τρυκ ένστολων με πληρωμές ξενοδοχείων


Τέλος οι «χρυσές» αμοιβές άνω των 5000 ευρώ για εκατοντάδες αστυνομικούς μετά από άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να εκταμιεύσει συνολικά 45.000.000 ευρώ προκειμένου να δίνονται αυτά τα χρήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι αμοιβές των 105 ευρω ημερησίως που δίνονταν για τη διαμονή περίπου 1200 ένστολων σε ξενοδοχεία της Αθήνας της Θεσσαλονίκης κι αλλων πόλεων μειώθηκαν, με τροπολογία που κατατεθηκε προ μερικών ημερών, στα 30 ευρω προκαλώντας νέο κύκλο προστριβών στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.

Με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σε ανακοίνωση της την Παρασκευή να σημειώνει ότι «οι συνάδελφοί μας, μετέωροι στους ανελέητους νόμους της αγοράς, αναγκάζονται να αναζητούν είτε ξενοδοχεία με μόλις 30 ευρώ, ενώ δεν υπάρχουν τέτοια, είτε να βάλουν το χέρι στην τσέπη – αν υπάρχει περίσσευμα με τη βοήθεια του γονιού τους, είτε να αναζητήσουν άλλους πόρους (;)…υπακούοντας στις εντολές της διοίκησης για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους».

Κι αυτό, ενώ παράλληλα διεξάγονται δύο έρευνες από την Οικονομική Αστυνομία κι από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για ενδεχόμενα τρυκ των ένστολων με εικονικά τιμολόγια διαμονής σε ξενοδοχεία όσο διαρκούσε η αμοιβή των 105 ευρώ ημερησίως.

Το ζήτημα με τις ιδιαίτερα υψηλές αμοιβές αστυνομικών –σχεδόν διπλάσιες από αυτές του …αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ- προκειμένου να ενισχύσουν τα μέτρα αστυνόμευσης σε μεγάλα αστικά κέντρα και σε τουριστικές περιοχές είχε αναδειχθεί από «Τα Νέα» στις 12 Απριλίου 2024.

Με αναφορές στελεχών της ΕΛ.ΑΣ μέχρι πρότινος για αστυνομικούς «δύο ταχυτήτων», καθώς οι «ντόπιοι» ένστολοι που συμμετέχουν στα ίδια μέτρα, συχνά ακόμα και στην ίδια περιοχή, συνεχίζουν να λαμβάνουν περίπου 1.000 ευρώ ενώ άλλοι συνάδελφοι τους από την επαρχία περίπου συνολικά 5500 ευρω. Σε αρκετές περιπτώσεις, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, υποκρύπτονται υποθέσεις διαφθοράς και «ρουσφέτια» προκειμένου ωφελημένοι αστυνομικοί της περιφέρειας να λαμβάνουν αυτές τις ευνοϊκές χρυσές αποσπάσεις.

Εντονες αντιδράσεις από ΠΟΑΣΥ

Ομως εμπόδια τελικώς ορθώθηκαν προσφάτως από το υπουργείο Οικονομικών όπου δηλώθηκε αδυναμία – σε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της λεωφόρου Κατεχάκη – να καταβάλλονται εκτάκτως αυτά τα χρηματικά ποσά. Μάλιστα φέρεται να ζητήθηκε βασικό κριτήριο για την μετακίνηση ένστολων στην Αττική , στην Θεσσαλονίκη κλπ να είναι η ύπαρξη δικού τους καταλύματος.

Κάτι που θεωρήθηκε ανέφικτο και μη υλοποιήσιμο από τα στελέχη της Κατεχάκη. Κι έτσι αποφασίσθηκε η μείωση του εν λόγω χρηματικού ποσού στο 33% της αρχικής αποζημίωσης για διαμονή (σσ δίνονται κι άλλα 30 ευρω για φαγητό) προκαλώντας νέες αντιδράσεις όχι πλέον για τις «ανισότητες» μεταξύ των αστυνομικών αλλά τώρα για την «υποβάθμιση» τους.

Όπως συμπληρώνει η ΠΟΑΣΥ στην τελευταία ανακοίνωση της «ο αστυνομικός δεν μπορεί να πληρώνει από την τσέπη του για να λειτουργεί η Αστυνομία. Εκτός κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο αστυνομικός είναι διατεθειμένος να στοιβαχτεί σε αμφιβόλου ποιότητας καταλύματα, παραβιάζοντας και ο ίδιος τη νομιμότητα, αλλά θα ονειρεύεται ότι φιλοξενείται σε βασιλικές σουίτες και πολυτελή ξενοδοχεία, όμοια με αυτά που χρησιμοποιούν οι εξ επαρχίας βουλευτές που ψήφισαν, κατά τα άλλα νύχτα και με πολλή αγάπη για την αστυνομία, την τροπολογία της ντροπής».

Πηγή: www.in.gr










Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο κοσμος το'χε τουμπανο και αυτοι κρυφο καμαρι.
Επειδη προκειται για αφορολογητο χρημα, και καθως μπορουσε να "βοηθησει" καποιοος το επιθυμουντα να αποσπαστει γινοταν του μ... . Αν εχουν το θαρος ας ελεγξουν ποιοι ολα αυτα τα χρονια ειχαν extra απολαβες. Ολοι εθελοτυφλουσαν. Χρημα υπαρχει...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τραγικές κινήσεις απο τους υπευθυνους που για να διορθώσουν μια κατασταση αυξησανε το ποσο απο 30 ευρώ σε 100, εξωπραγματικά πραγματα για την αστυνομία όταν τα πενθημερα και τα νυχτερινά είναι καθηλωμένα δεκαετίες στα ίδια ποσά.
Μια λογική αύξηση θα περνούσε ανώδυνα.
Το αποτέλεσμα οι ίδιοι, καποιες εκατοντάδες νομάδες συνάδελφοί που λυμαίνονται τις αποσπάσεις επι χρόνια να αναγκαστούν να απευθυνθούν πλεον σε πολιτικά πρόσωπα για να διατηρήσουν τα κεκτημένα.
Το άλλο τραγικό κάποιοι μεγαλοσυνδικαλιστές που προωθούσαν τους εκλεκτούς τους ή τους εαυτούς τους βγάζουν οργισμενες ανακοινωσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπίζνα αποσπάσεων για να τα κονομανε οι ίδιοι κ ίδιοι. Χωροφύλακας - πολιτικός -συνδικαλιστής - ανώτατος αξκος....όλοι έκαναν τη δουλειά τους. Και τα νυχτερινά κ πενθήμερα δεν αυξάνονται ποτέ. Ντροπή σας. Βρώμα και δυσωδία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μας τα πρήξανε ορισμένοι με τις αποσπάσεις. Αν δεν σας αρέσει γυρίστε βάλτε τους βουλευτές που σας εστειλαν σε απόσπαση για το έξτρα μπαξίσι να σας γυρίσουν πίσω.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από τη στιγμή που έκανε περίπου 1200 αποσπάσεις Αστυνομικών με τόσα έξοδα ήταν προδιαγεγραμμένη η όλη πορεία , ήτοι, η πλήρης οικονομική κατάρευση των ταμείων , ασχέτως αν τα χρήματα πήγαιναν στα ξενοδοχεία ή όχι . Κακός σχεδιασμός και κινήσεις εντυπωσιασμού επέφεραν αυτά τα αποτελέσματα. Και? Επήλθε η πλήρης ασφάλεια στην Αττική κ Θεσσαλονίκη? Τώρα πολύ απλά κανείς δε θα πηγαίνει σ' αυτές τις αποσπάσεις. Το εκπληκτικό είναι ότι από 42 ευρώ που ήταν για τη θερινή περίοδο έγινε 30€. Ξενοδοχεία με 30€ δεν υπάρχουν στις μεγαλουπόλεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο λόγος που παραπονιουνται οι συνδικαλιστες ειναι γιατι ήταν και εκείνοι μέρος του ρουσφετιού, σε πολές περιπτώσεις οι συνδικαλιστές κανονίζουν τις αποσπάσεις και εξασφάλιζαν ψήφους. Πειράχτηκαν τόσο πολύ που κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά... Γιατί δεν καταθέτετε μηνυτήρια αναφορά για άλλα ζητήματα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επειδή εδώ μέσα μερικοί εκφράζουν απόψεις υποτέλειας οι οποίες τους μόνους που εξυπηρετούν είναι το σύστημα που θέλει να γ....αει του αστυνομικούς θα πω την άποψή μου. Η δαπάνη διανυκτέρευσης πήγε στα επίπεδα που είναι για όλους του δημοσίους υπαλλήλους, οπότε αν δεν σας αρέσει απλά μην πάτε απόσπαση, κανένας δεν σας έστειλε με το ζόρι.Το σωστό θα ήταν να φροντίζει η υπηρεσία να κλείνει και να πληρώνει το κατάλυμα και ο Αστυνομικός να λαμβάνει 1.500-2.000 ευρώ εκτός έδρας το μήνα γιατί σε κανέναν δεν αρέσει να ξεσπιτώνεται χωρίς λόγο. Επίσης η πολιτική ηγεσία τα τεράστια κενά της Αστυνομίας σε προσωπικό επέλεξε να τα κουκουλώσει μετακινώντας συνεχώς κόσμο για να ευαγγελίζεται ότι ενισχύει όπου χρειάζεται ενώ κάνει μια τρύπα στο νερό. Το ποσό των πενθήμερων και νυχτερινών είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ χαμηλό και είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ απαράδεκτη η στάση της ΠΟΑΣΥ στο θέμα αυτό.Όλοι εσείς που κατακρίνεται με τόση ευκολία "ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ" αν θα σας δινόταν η δυνατότητα θα κάνατε ακριβώς το ίδιο πράγμα, οπότε ας τελειώνει η υποκρισία εδώ. Το σύστημα των αποσπάσεων είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ βυσματικό και δυστυχώς υπάρχουν και αστυνομικοί που έχουν πραγματική ανάγκη για κάποια εξτρά χρήματα και δεν μπορούν να πάρουν απόσπαση γιατί κανονίζονται πλέον από το Αρχηγείο. Για όποιον δεν το κατάλαβε τα βύσματα μπαίνουν μέσω Αρχηγείου απ΄ ευθείας. Σκοτωθείτε μεταξύ σας να δουμε τι ακριβώς θα κερδίσετε.