Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Άλλη μια πρoαγωγή Α/Β χωρίς κανονικότητα»


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη
Άλλη μια σειρά Αξιωματικών προερχόμενων κυρίως από την Σχολή Αστυφυλάκων ανακοινώθηκε.

Το σχετικό ΦΕΚ εκδόθηκε προκειμένου περίβληθουν το νέο τους βαθμό.


Όμως ούτε η τραγική εν μια νυκτί τροπολογία για την εκτέλεση καθηκόντων ( να μπαίνουν Αξ.Υπ) άλλαξε, ούτε ορκωμοσία Αξιωματικού διατάχθηκε, ούτε τα προβλεπόμενα δημόσια είδη της στολής Αξιωματικού δόθηκαν.

Η συνεχιζόμενη στάση αυτή κάποιων παραγόντων του Αρχηγείου δεν μειώνει αυτούς που προσήχθησαν αλλά ντροπιάζει τον θεσμό του Αξιωματικού.

Η στάση των συνδικαλιστικών ενώσεων προδίδει για άλλη μια φορά περίεργη ανοχή στις ιδεοληψίες παράγοντων του Υπουργείο προστασίας του Πολίτη.

Άραγε αν δεν μπορούμε να είμαστε επαρκείς στα απλά θεσμικά ζητήματα, για ποίο επίδομα επικίνδυνου μιλάτε....

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τιμής ένεκεν σε κάνανε αστυνόμο Β και Υπαστυνόμο κατά χιλιάδες πλέον . Τι ορκομωσία να γίνει;;με ποια σειρά;;ποια αρχαιότητα;;όταν οι βαθμοί δίνονται κατά χιλιάδες είναι λογικό και επόμενο να μην αλλάξει καμιά υπηρεσιακής καθημερινότητα συνάδελφε. Το επόμενο είναι να κάνει ανυοαστυνομοσ σκοπός. Και μην συγκρίνεις τα ασύγκριτα να το πω κόσμια άλλο το επικίνδυνο άλλο το ότι δεν σου έδωσαν ξίφος (αν το ήθελες τόσο πολύ γιατί δεν έμπαινες ΣΑΕΑ η ΤΕΜΑ; Α ξέχασα ήταν καλές οι εξετάσεις των αρχιφυλακων με το όνομα στον γνωστό και γινοσουν)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καθηστε και δουλέψτε τόσο όσο να μη βρείτε κάνα μπελά και αφήστε τους βαθμούς.... εξάλλου οι Αξιωματικοί κρίνονται εν αποστρατεία κατά πόσο άξιζαν όσο είχαν Αξίωμα....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γεμίσαμε αστυνόμους,και δεν έχουμε αστυφύλακες. κανονικά μέχρι κ σκοποί πρέπει να κάνουν οι Α/Β. Από τα γραφόμενά σου δείχνεις ότι δεν έχεις ιδέα από αστυνομία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι θεμιτό να θέλει κάποιος να γίνει αξιωματικός αλλά προσωπικά δεν το θεωρώ ούτε δίκαιο ούτε βιώσιμο να γίνονται όλοι αξιωματικοί. Για το σκοπό αυτό κάποτε ιδρύθηκε η σχολή Αξιωματικών και το ποσοστό που γίνονταν αξιωματικοί ήταν σημαντικά μικρότερο του υπόλοιπου προσωπικού. Έχετε καταλάβει ότι πλέον δεν υπάρχει κατώτερο προσωπικό. Έχετε καταλάβει ότι δεν λειτουργεί τίποτα. Προφανώς και φταίνε οι πολιτικοί, και φταίνε επειδή χωρίς ίχνος λογικης και συναισθήματος αποδέχτηκαν τη λύση να παίρνουν όλοι βαθμούς, χωρίς καμία κρίση, χώρος καμία προσπάθεια. Η εποχή λοιπόν των μνημονίων ήταν η ταφόπλακα της αστυνομίας, γιατί με πρόσχημα την οικονομική ανέλιξη του προσωπικού (απολύτως δίκαια) επανέφερε την χρηση παραδοσιακών ελληνικών τεχνικών ρουσφετιου και αναξιοκρατίας. Συνάδελφοι δυστυχώς είναι αργά για το σώμα. Πάρτε τους βαθμούς που σας δίνουν για να εκπληρώσετε τις βαθύτερες προσδοκίες σας, αλλά να ξέρετε ότι δεν έχουν πλέον κανένα νόημα. Όσο για τα ξίφη και όσα επικαλεστεί ότι σας στερούν, αν ο βίος σας μέχρι τώρα στις κατώτερες τάξεις του σώματος τις οποίες προσωπικά εκτιμώ αφάνταστα, σας έχουν αφήσει ίχνη σεβασμού και αξιοπρέπειας και δεν έχετε τυφλωθεί από τους ψεύτικους βαθμούς, αφήστε τα σε όσους είχαν την τιμη να περάσουν από τη σχολή Αξιωματικών. Μακάρι να είναι ο γραφικός που θα σημαίνει ότι όλα πάνε καλά στην Αστυνομία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γεμίσαμε βαθμό φόρους και αξιωματικούς οι οποίοι μόνο δικαιώματα έχουν και καμιά ευθύνη! Ποιος φωστήρας ήταν αυτός που αποφάσισε να φέρει την αστυνομία σε αυτά τα χάλια ήθελα να τον μάθω να τον συγχαρώ. Η επαρχεία υποφέρει από την υποστελέχωση των υπηρεσιών δεν υπάρχουν άτομα ούτε να φυλαξουν το κτήριο και ο συνάδελφος παραπάνω ζητάει ορκωμοσίες και ξίφος!