Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Kωνσταντίνος Χύτας: Απάντηση στον επικεφαλής της «ΑΜΑ»


 

   Του Γενικού Γραμματέα Ε.ΑΣ.Υ.Α.

   Χύτα Κωνσταντίνου

 

Αγαπητέ αυτοαποκαλούμενε επικεφαλής της «ΑΜΑ.» (!!!), με έκπληξη διάβασα κείμενο το οποίο ανήρτησες και στο οποίο αναφέρεσαι στις εκλογές της Ένωσης Αθηνών που προκηρύχθηκαν για τις 1, 2, 3, 4 Ιουνίου 2024! Και ενώ  στα τελευταία Διοικητικά Συμβούλια της Ε.ΑΣ.Υ.Α. δήλωνες ότι και συ επιθυμείς εκλογές, από την άλλη προσέφυγες μαζί με ορισμένους για την ακύρωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης, του ανώτερου Οργάνου του Σωματείου, το οποίο έδωσε εξουσιοδότηση (λαϊκή εντολή) στο Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Α. στην πρόταση που κατατέθηκε από αυτό, ώστε  να προχωρήσει σε αρχαιρεσίες,  για το σπουδαίο λόγο ότι απαιτείται νέα διοίκηση στην Ένωση για να διεκπεραιώσει το νέο εγχείρημα με ορίζοντα τριετίας, ήτοι τη δημιουργία παιδικών σταθμών για τα παιδιά των μελών της Ε.ΑΣ.Υ.Α..

  Βεβαίως αναφέρεσαι στο γεγονός ότι η Ένωση πάει σε εκλογές ένα χρόνο νωρίτερα, δεν σε είδα όμως να στηλιτεύεις πουθενά το λόγο για τον οποίο η Π.Ο.ΑΣ.Υ. (ας μην κρυβόμαστε πλέον, αυτούς στηρίζεις!!!) έκανε εκλογές τον περασμένο Γενάρη και ενώ η θητεία της έληγε τον Οκτώβριο του 2024 !!! (10 μήνες μετά !).

Μάλιστα, για να γνωρίζουν όλοι, η απόφαση για πανελλαδικό εκλογικό συνέδριο ελήφθη από την Π.Ο.ΑΣ.Υ την ημέρα που η Ένωση Αθηνών κάλεσε χιλιάδες αστυνομικούς στη μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τότε βαρύτατο τραυματισμό του αείμνηστου Γιώργου Λυγγερίδη. Και για να μη το ξεχάσω, καίτοι η Ένωση Αθηνών είχε αποστείλει κάλεσμα να συγκεντρωθούν θεσμικά όλες οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες στην έδρα της Υ.Α.Τ στο Γουδί για να διαδηλώσουμε όλοι μαζί, κάποιοι προέτρεπαν συναδέλφους να κάνουν αντισυγκεντρώσεις στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας, λειτουργώντας, ως συνήθως, ως διασπαστές και δούρειοι ίπποι! Βεβαίως, όταν διαπίστωσαν ότι όλος ο κόσμος κατευθύνεται στο Γουδί και από εκεί πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μαζεύτηκαν προ αφίξεως της πορείας 15 άτομα με ένα πανό έξω από το Υπουργείο και περίμεναν τους 4.000 που πραγματικά αγωνιούσαν για τον βαριά τραυματία συνάδελφό μας, προσπαθώντας ακόμα και σ’ αυτή τη συγκυρία να υποβαθμίσουν τη μεγαλειώδη αντίδραση των συναδέλφων.

 

                         Και φεύγοντας από εκεί, ύστερα από λίγη ώρα όλοι αυτοί που στηρίζεις φίλε αυτοαποκαλούμενε επικεφαλής της «ΑΜΑ», ψήφισαν πρόωρες εκλογές για την Π.Ο.ΑΣ.Υ. !!!! Τόσο τους «έκαιγε» η υγεία του συναδέλφου… Λυπάμαι…

Μιας και μίλησες και για κινητοποιήσεις, ύστερα από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης τον Δεκέμβριο του 2023, καλέστηκαν τα μέλη που βρισκόταν στο αμφιθέατρο της Δ.Α.ΕΑ, (με εσένα παρόντα), αλλά και διαδικτυακά, να συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα για να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας!!! Γνωστό ότι έχω μυωπία, όμως όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην διαπιστώσω ότι έλαμψες δια της απουσίας σου !!!!

Αποφασίστηκε λοιπόν εκλογικό Πανελλαδικό Συνέδριο για το οποίο ο Δημοσθένης Πάκος ουδέποτε προσέφυγε στα δικαστήρια να το προσβάλλει (όπως εσύ) και αγωνίστηκε στην κάλπη εκλέγοντας και τα εννέα μέλη του Δ.Σ., τα οποία έθεσαν υποψηφιότητα μαζί του, μεταξύ των οποίων και ο υποφαινόμενος.

Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Ένωσης Αθηνών Δημοσθένης Πάκος έθεσε υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., παρατηρήθηκαν λυσσαλέες συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε εκλεγμένους εκπροσώπους αστυνομικών,  σε τέτοιο μάλιστα  βαθμό που έφτασαν στο σημείο εντελώς αναίτια να μας αποκαλούν «προδότες» σε Αστυνομικές Υπηρεσίες !!! Προδότες για ποιο λόγο; Επειδή δεν σκύψαμε το κεφάλι στην πεπατημένη ή μήπως επειδή κάποιοι θεωρούν ότι στο συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ισχύει το κληρονομικό δίκαιο;

Στο πανελλαδικό εκλογικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας, αγαπητέ αυτοαποκαλούμενε επικεφαλής της «ΑΜΑ», έθεσες υποψηφιότητα για το Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ., με σκοπό να «απορροφήσεις» εκλεγμένους αντιπροσώπους της Ένωσης Αθηνών που πρόσκεινται σε εσένα, ώστε να μη στηρίξουν τον ίδιο τους τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα. Θα είχες τους λόγους σου προφανώς !!! Με χαροποίησε ιδιαιτέρως το γεγονός όταν εκλέχθηκες (στην τελευταία θέση) με ισοψηφία και στην κλήρωση που ακολούθησε εισήλθες στο Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. !  Αυτό που αδυνατώ να αντιληφθώ ήταν η παραίτησή σου λίγες μέρες μετά από το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για σοβαρούς προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους όπως ανέφερες, ενώ ΑΠΑΝΤΕΣ γνώριζαν από μέρες ότι θα παραιτηθείς!!! Απορώ βεβαίως τώρα που βρίσκεις χρόνο και προσφεύγεις στα δικαστήρια; Άραγε οι λόγοι αυτοί έπαψαν να ισχύουν ;;;;

 Θεωρώ επίσης ότι όντας Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αθηνών δεν μπορείς εσύ να μιλάς για διεκδικήσεις την ώρα που είσαι ΑΠΩΝ από παντού!

Επιπρόσθετα, την ώρα που κάποιοι αντιλαμβάνονται και επενδύουν στο συνδικαλιστικό κίνημα βασιζόμενοι μόνο στο ρουσφέτι και στην ίντριγκα για να επιβιώσουν συνδικαλιστικά, εμείς ως Ένωση Αθηνών διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για τους αστυνομικούς. Αναφέρω μερικά από αυτά που θέσαμε πρόσφατα στην Πολιτική Ηγεσία και στα Κόμματα:  

· Επίδομα δυσμενούς διαβίωσης για τους υπηρετούντες στην Αττική.

· Αύξηση της νυχτερινής αποζημίωσης.

· Αύξηση αποζημίωσης για την πέραν του πενθημέρου εργασία,

· Ύψος εκλογικής αποζημίωσης για τις προσεχείς ευρωεκλογές.

· Τροποποίηση του πρόσφατα δημοσιευθέντος π.δ. 22/2024 για τη μοριοδότηση και άλλων μάχιμων Υπηρεσιών της Αττικής .

· Θεσμική θωράκιση – κάμερες στη στολή – ακριβές μνημόνιο ενεργειών

· Ενίσχυση Υπηρεσιών πρώτης γραμμής.

· Αποδέσμευση των Αστυνομικών Υπηρεσιών από τις εκατοντάδες φυλάξεις (σταθερές ή μη) κάθε λογής στόχων και μέτρων Ασφάλειας – Τάξης – Τροχαίας.

· Τοποθέτηση νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων στα Τμήματα Ασφαλείας.

· Αναβάθμιση υλικοτεχνικού εξοπλισμού .

· Σύσταση συμβουλίου αποσπάσεων για λόγους ισονομίας και τήρησης της επετηρίδας και άρση της ακατανόητης πρακτικής αποκλεισμού των Αστυνομικών της Αττικής εδώ και πολλά έτη.

Δυστυχώς  όπως γνωρίζεις και συ πολύ καλά αγαπητέ αυτοαποκαλούμενε επικεφαλής της «ΑΜΑ», αρκετά από τα ανωτέρω αιτήματα είτε δεν προωθήθηκαν ποτέ προς την Ηγεσία από την Ομοσπονδία, είτε δεν διεκδικήθηκαν με τον ορθό συνδικαλιστικό τρόπο. Και ο λόγος είναι προφανής ! Να μη «φανεί» ο Δημοσθένης Πάκος!!!  

       Συνεχίστε λοιπόν να στήνετε αντίσκηνα και να τρέχετε στα δικαστήρια και εμείς θα συνεχίσουμε αγόγγυστα τον αγώνα μας για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας. Οι εκλογές απλά είναι η εντολή να συνεχίσουμε πιο δυναμικά και τέτοιες πρακτικές να γνωρίζεις ότι μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο.

Κλείνοντας, καλώ όλους τους συναδέλφους-μέλη να απομονώσουν όλους αυτούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να εγκλωβίσουν την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και κατ’ επέκταση το συνδικαλιστικό κίνημα στη δυσκαμψία και να μας δώσουν νωπή εντολή να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα ο οποίος είναι δύσβατος και ανηφορικός.          


Διαβάστε επίσης: Απάντηση του ΧΡΥΣΑΦΗ Γρηγόρη, επικεφαλής της Α.Μ.Α. "Ανύπαρκτη Μειοψηφία Αστυνομικών" σε ανακοίνωση της Ένωσης Αθηνών


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια