Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τελικός Conference: Ο ''Μεντιλίμπαρ'' της ΕΛ.ΑΣ. που δεν άφησε τίποτα στην τύχη του


Η Ελληνική Αστυνομία παίρνει άριστα για τα μέτρα που έλαβε ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα εντός και εκτός γηπέδου.

Ο έχων το γενικό πρόσταγμα για όλες τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Σκούρας που είχε την κωδική ονομασία Golden Commander (όπως συνηθίζει να δίνει η UEFA στους επικεφαλής αξιωματικούς σε μεγάλες διοργανώσεις) ο οποίος -ας μας επιτρέψει την παρομοίωση ημέρες που είναι- ως άλλος Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν άφησε τίποτα στην τύχη του και είχε τον πλήρη έλεγχο για όλα όντας το πρόσωπο που εδώ και πολλούς μήνες είχε αρχίσει τη δουλειά και την προετοιμασία ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Χθες το μεσημέρι συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη ώστε να ρυθμιστούν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει τελικού.

Ο Silver Commander είναι ο Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής ,Υποστράτηγος Φώτης Ντουίτσης ο οποίος είχε τον δικό του ρόλο σε θέματα Ασφάλειας.

Οι Διοικητές ΟΠΚΕ και Άμεσης Δράσης, Θοδωρής Χρονόπουλος και Θανάσης Κάμπρας είχαν την πλήρη εικόνα για το που βρίσκονταν οι δυνάμεις και τις ελάχιστες φορές που χρειάστηκε, η ανταπόκριση μέσω της συνεργασίας ήταν ακαριαία.

Οι στατικές δυνάμεις (ΜΑΤ,ΥΜΕΤ) βρίσκονταν σε καίρια σημεία σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή και δεν άφησαν περιθώριο για να συμβεί το παραμικρό.

Ας μην λησμονήσουμε την Τροχαία Αττικής που επωμίστηκε μεγάλο βάρος ώστε να μην υπάρξει κυκλοφοριακό κομφούζιο σε μία περιοχή χωρίς λεωφόρους περιμετρικά του γηπέδου αλλά και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής.

Συγχαρητήρια αξίζουν ξεχωριστά στον καθένα από τους χιλιάδες αστυνομικούς που πολλοί από αυτούς απασχολήθηκαν πέραν τον ωραρίου.

 Ο άψογος σχεδιασμός είχε ως αποτέλεσμα την ικανοποίηση του Αρχηγού του Σώματος και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη που βρίσκονταν στον θάλαμο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. 


Y.Γ. Zητούμε συγνώμη για τις παραλείψεις σε πρόσωπα και υπηρεσίες που ίσως υπάρχουν στο άρθρο - υποσχόμαστε ότι θα επανέλθουμε. 



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από ευχαριστίες και συγχαρητήρια του Κέντρου χορτάσαμε