Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ημερίδα για την Εθνική Ασφάλεια και τις Πληροφορίες διοργάνωσε η Ε.Υ.Π.


Με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων αξιωματούχων από συναρμόδιους Φορείς και ΥπηρεσίεςΣτο πλαίσιο της αμοιβαίας στήριξης και της ενίσχυσης της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συναρμόδιων στον τομέα της εθνικής ασφάλειας, ελληνικών Υπηρεσιών και Φορέων, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) διοργάνωσε, στις εγκαταστάσεις της, ημερίδα Εθνικής Ασφάλειας και Πληροφοριών με τη συμμετοχή, των προϊσταμένων όλων των επιχειρησιακών μονάδων της επικράτειας.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. Θεμιστοκλής Δεμίρης ο οποίος παρουσία και των δύο Υποδιοικητών της Υπηρεσίας, Ιωάννη Ραπτάκη και Αντώνη Τζιτζή, παρουσίασε τις κύριες προκλήσεις και προτεραιότητες για την Υπηρεσία.

Στη συνέχεια παρεμβάσεις πραγματοποίησαν αρχικά, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δημήτριος Καιρίδης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο κ. Μιχαήλ Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος,.

Ακολούθησαν, τοποθετήσεις από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Θεόδωρο Βάγια, τον εκπρόσωπο του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Β’ Υπαρχηγό Αντιναύαρχο Λ.Σ. Τρύφωνα Κοντιζά και τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλαντζή.

Τη σειρά των κεντρικών ομιλιών έκλεισε η Υφυπουργός Εξωτερικών, κα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Οι παρεμβάσεις των συμμετεχόντων και οι συζητήσεις που ακολούθησαν επικεντρώθηκαν στην περιγραφή πάγιων ή και νέων εσωτερικών και εξωτερικών απειλών της εθνικής μας ασφάλειας, στον ρόλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αλλά και των ως άνω εμπλεκόμενων στην εθνική μας ασφάλεια Φορέων και στους καλύτερους δυνατούς τρόπους συνεργασίας τους, για να αντιμετωπιστούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι διαρκείς αλλά και κυρίως οι νέες προκλήσεις, που δημιουργεί το συνεχώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικό και διεθνές περιβάλλον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια