Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: «Το χτύπημα ήταν δολοφονικό» – Συγκέντρωση στη ΓΑΔΘ για τον τραυματισμό διαδηλώτριας

 


Με κεντρικό σύνθημα στο πανό «για αυτούς η ζωή κοστίζει, για μας η ζωή αξίζει» τα μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης στέλνουν μήνυμα στήριξης σε μια γυναίκα-μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου που τραυματίστηκε από άτομο της διμοιρίας των ΜΑΤ.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΒΙΑΣ



ADVERTISING


Η γυναίκα τραυματίστηκε στην πορεία για τα Τέμπη, τον περασμένο Φεβρουάριο. Για το συμβάν το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης κατέθεσε στην Προκαταρκτική Διοικητική εξέταση στην ΓΑΔΘ για τον τραυματισμό της διαδηλώτριας. Συγκεκριμένα, τρία άτομα κατέθεσαν, εκ των οποίων ήταν όλοι γιατροί και τόνισαν τη σφοδρότητα του χτυπήματος που δέχθηκε η διαδηλώτρια, αλλά και τις οδυνηρές συνέπειες που θα μπορούσε να είχε στην υγεία της γυναίκας.


Ο Βασίλης Τσάπας, εντατικολόγος στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου δήλωσε ότι «είδα την κοπέλα λίγη ώρα μετά τον τραυματισμό της, όταν ήρθε στο Παπαγεωργίου. Το τραύμα ήταν θλαστικό και εγκαυματικό, λογικά από βολίδα κρότου λάμψης». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αν το χτύπημα γινόταν λίγα εκατοστά παραπέρα τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερα, γιατί κοντά σε εκείνο το σημείο του τραύματος βρίσκεται η βάση της σπονδυλικής στήλης».


Επίσης, ο κ. Τσάπας τόνισε ότι «ήταν ένα χτύπημα που από τύχη καθαρά δεν οδήγησε σε ένα σοβαρό και θανατηφόρο τραυματισμό».




«Το χτύπημα ήταν δολοφονικό»



Ο δεύτερος μάρτυρας ήταν ο Θοδωρής Ζδούκος, γενικός γιατρός του ΕΣΥ. «Είδα την διαδηλώτρια την επόμενη μέρα στο κέντρο υγείας Μηχανιώνας και δεν έχω ξαναδεί ένα τέτοιο τραύμα και θλαστικό και θερμικό έγκαυμα», σημείωσε ο κ. Ζδούκος. «Το χτύπημα ήταν δολοφονικό» τόνισε χαρακτηριστικά. «Δεν είναι απλώς μια πράξη βίας που ασκήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά ένα τέτοιο χτύπημα θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο της διαδηλώτριας», επεσήμανε ο γιατρός.

«Θα μπορούσε να έχει… νεκρούς»

Τελευταίος μάρτυρας ήταν ο Βαγγέλης Ευθυμιάδης, γενικός γιατρός διορισμένος στο κέντρο υγείας Κουφαλίων, ο οποίος μετά την κατάθεση είπε ότι «περιμένουμε απαντήσεις και να βρεθούν αυτοί που προκάλεσαν τις εγκληματικές αυτές συμπεριφορές και να τιμωρηθούν». Ακόμη πρόσθεσε ότι «δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί ένα πράγμα που θα μπορούσε να έχει είτε έναν, είτε πολλούς νεκρούς».

Κλίμα φόβου

Σε δηλώσεις του για περιστατικό ο πρόεδρος του Κοινωνικού Ιατρείου, Γιάννης Ράπτης υποστήριξε ότι «ξέρουμε πολύ καλά που καταλήγουνε αυτές οι ΕΔΕ». «Το κλίμα φόβου που έχει επεκταθεί στην κοινωνία είναι επιλογή των κυβερνώντων, ενώ η φάση καταστολής που βιώνει η ελληνική κοινωνία που ο όποιος λέει κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση είτε δέρνεται αλύπητα ή σέρνεται στα δικαστήρια χωρίς να τηρούνται κανόνες σεβασμού είναι γεγονός» πρόσθεσε.







Πηγή: thesstoday.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια