Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών: Θεσμικό έργο της Ελεγκτικής Επιτροπής


Ανακοίνωση της Ένωσης Αθηνών για την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

Με την από 11/5/2024 απόφαση του Δ.Σ. αποφασίσθηκε ο ορισμός και η διεξαγωγή της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και με θέματα τα όσα εμφαίνονται στην υπ’ αριθ. 701/10 από 11/5/2024 ανακοίνωσή μας. Μετά την εξέλιξη αυτή, το Δ.Σ. της Ένωσής μας αιτήθηκε τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου από ορκωτούς λογιστές και απηύθυνε πρόσκληση και προς τα τρία τακτικά μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής για τη διενέργεια ελέγχου του ταμείου της Ένωσης (υπ’ αρ. 200/127 από 14/5/2024 «Πρόσκληση Ελεγκτικής Επιτροπής»). Ομοίως απεστάλη και στον ταμία της Ε.ΑΣ.Υ.Α., για συνδρομή του έργου της Ε.Ε. (υπ’ αρ. 200/127α από 14/5/2024 πρόσκληση). Επιπλέον, την ίδια ημέρα απεστάλησαν και μηνύματα sms στους προσωπικούς αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων. Η ίδια ενημέρωση έγινε και προς τις Υπηρεσίες τους για διευκόλυνση της θεσμικής υποχρέωσής τους για την Παρασκευή 17/5/2024.

Σε μια συμπληρωματική πρωτοβουλία της Ένωσης να διευκολυνθούν τα μέλη της Ε.Ε. για το καταστατικό τους έργο, απεστάλησαν την 15 & 16/05/2024 νέα μηνύματα sms και μήνυμα στα ατομικά-υπηρεσιακά e–mail των μελών της Ε.Ε., με τα οποία τους γνωστοποιήθηκε η δυνατότητά τους -εάν επιθυμούσαν-, να συνεδριάσουν και εξ αποστάσεως, μέσω γνωστής ηλεκτρονικής εφαρμογής και τους απεστάλη και ο σχετικός ηλεκτρονικός σύνδεσμος.

Έως σήμερα, Πέμπτη 16/5/2024, ορισμένοι εξ αυτών δεν ανταποκρίθηκαν στις επανειλημμένες κλήσεις της γραμματειακής υποστήριξης της Ένωσης έως αργά το απόγευμα, ενώ ένας εκ των τριών μελών της Ε.Ε. επικοινώνησε με την Ένωση μέσω e–mail δηλώνοντας ότι δεν θα μπορέσει για λόγους υγείας (!) να ασκήσει τα θεσμικά καθήκοντά του εξ αποστάσεως. Ενημερωθήκαμε δε από την Υπηρεσία ενός εξ αυτών ότι «συμπτωματικώς» ύστερα από την 14/5/2024 πρόσκλησή μας προς τα μέλη της Ε.Ε., αιτήθηκε κανονική άδεια (!).

Μετά από αυτή την «απίθανη» εξέλιξη δημιουργείται μείζον θέμα, σε περίπτωση που δεν παρουσιασθούν για έλεγχο των οικονομικών της Ένωσης, την Παρασκευή 17/5/2024 ώρα 11:00, ιδιότυπης σκοπιμότητας με άδηλους σκοπούς.

Βεβαίως, τέτοιου είδους πρακτικές δεν δημιουργούν κανένα ζήτημα νομιμότητας, πρόκειται όμως για άκρως αντισυναδελφικές, αντισυνδικαλιστικές και αντικαταστατικές ενέργειες με σαφέστατες ποινικές προεκτάσεις και ως τέτοιες μεθοδεύσεις θα τεθούν υπόψιν της Γ.Σ., με σχετική εισήγηση διαχείρισης του όλου θέματος το Σάββατο 18/5/2024.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια