Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Α8ηνών: «Οψόμεθα εις Φιλίππους»


Διαβάστε την ανακοίνωση

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, 18/05/2024, οι εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσής μας με πολύ μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων- μελών μας. Για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι οι συνάδελφοι προσβλέπουν και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο συνδικαλιστικό μας κίνημα. Απέδειξαν δε ότι το Σωματείο αποτελεί τη μεγάλη τους ελπίδα για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας τους και την κατ’ επέκταση της οικογενειακής γαλήνης τους.

Η Γενική Συνέλευση ψήφισε συντριπτικά την έγκριση του Οικονομικού και Διοικητικού απολογισμού και απολύτως καταλυτικά υπέρ της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, σύμφωνα με την εισηγητική πρόταση του Δ.Σ. της 11ης Μαΐου 2024, για την 1, 2, 3 και 4 Ιουνίου 2024. Από τις συγκεκριμένες νέες αρχαιρεσίες θα εξαρτηθεί το νέο διεκδικητικό πλαίσιο της Ε.ΑΣ.Υ.Α., οι στόχοι του νέου Δ.Σ. και των αντιπροσώπων στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. για την επίτευξη της νέας κατεπείγουσας στοχοθεσίας. Πρέπει επιπλέον η Ε.ΑΣ.Υ.Α., το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, να γυρίσει σελίδα και να διαχειριστεί όλες τις νέες προκλήσεις, την περιστολή των δικαιωμάτων μας, την υπερεργασία, καθώς και την προσπάθεια για παλινόρθωση παλαιών πολιτειακών πρακτικών, εξαιρετικά αναχρονιστικών και μάλιστα μη αμειβόμενων. Επιβάλλεται επίσης να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες του νέου Δ.Σ., με την αρωγή και συνδρομή όλων των εκλεγμένων αντιπροσώπων, προς την κατεύθυνση της ίδρυσης παιδικών σταθμών για τα τέκνα των αστυνομικών μελών μας.

Δυστυχώς, στα αυτονόητα, μία υποδεής ανύπαρκτη μειοψηφία, η οποία είναι μονίμως απούσα από τις δράσεις του Σωματείου μας, εμφανίστηκε ξαφνικά και διατυπώνει αιτιάσεις και απειλές ότι δεν θα επιτρέψει να γίνουν εκλογές (!!!!!), χωρίς βεβαίως καμία αιτιολογία. Η ένδεια των επιχειρημάτων τους είναι τόσο κραυγαλέα ανυπόφορη, που ίσως δεν πρέπει να ασχοληθούμε μαζί τους και γιατί είναι ισχνότατη μειοψηφία, αλλά κυρίως διότι τα επιχειρήματά τους για «δικαστικές προσφυγές» και «ματαίωση» των ορισθέντων εκλογών της 1ης, 2ης, 3ης και 4ης Ιουνίου 2024 με δικαστικές αποφάσεις, δεν έχουν καμία αξιόπιστη νομική και ουσιαστική βάση.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες απόψεις και προπάντων δικαστικές ενέργειες, θα απαντηθούν ανάλογα και διαμηνύουμε ότι τα μέλη της Ε.ΑΣ.Υ.Α. θα τους δώσουν την απάντηση που πρέπει και δικαστικά αν χρειαστεί, γιατί η παρεκτροπή έχει και τα όριά της. Τα κελεύσματα των καιρών είναι πλέον άλλα και πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ελληνικά Δικαστήρια υποστηρίζουν και δικαιώνουν τη δημοκρατική αρχή και την πρόοδο και δεν συνηγορούν στον ευτελισμό τους. Δεν μπορούν να δικαιωθούν παράνομες σαλταδόρικες μειοψηφίες, οι οποίες επιχειρούν εκ του πονηρού και πλαγίου, «δι’ ίδιον όφελος» αποκλειστικά.Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Πηγή: easya.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια