Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προφυλακιστέοι οι 4 συλληφθέντες για τις επιθέσεις με βόμβες σε βενζινάδικο στον Πειραιά και κάβα στην Καλλιθέα


Επίθεση βενζινάδικο Πειραιάς

Αφέθηκε ελεύθερο ένα άτομο που του είχε ασκηθεί δίωξη περί όπλων

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν από τις Αρχές οι 4 συλληφθέντες για τις επιθέσεις με βόμβες σε βενζινάδικο στον Πειραιά καθώς επίσης και σε κάβα στην Καλλιθέα.

Παράλληλα ένα πέμπτο άτομο το οποίο σε βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη περί όπλων αφέθηκε ελεύθερο.

Πρόκειται για τρία άτομα Αλβανικής υπηκοότητας, ηλικίας 35, 37 και 40 ετών αντίστοιχα και έναν Έλληνα ηλικίας 39 ετών. Όλοι τους έχουν απασχολήσει τις αρχές κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, ληστείες, ναρκωτικά και εκβίαση.

Οι βομβιστικές επιθέσεις και οι «σκιώδεις» εντολείς

Στις 3 τα ξημερώματα της 8ης Μαρτίου, μια ισχυρή έκρηξη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση, προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές. Οι δράστες, τοποθέτησαν την βόμβα στο πίσω μέρος των εγκαταστάσεων του πρατηρίου και απομακρύνθηκαν δίχως να γίνουν αντιληπτοί. Όπως προέκυψε από την έρευνα της υποδιεύθυνσης δίωξης εκβιαστών, φυσικοί αυτουργοί ήταν δυο Αλβανοί, ηλικίας 37 και 40 ετών.





Το άτομο που φέρεται να έδωσε την εντολή, είναι σύμφωνα με πηγές από την ασφάλεια, ένας έγκλειστος των φυλακών, η δράση του οποίου έχει απασχολήσει δεκάδες φορές την Ελληνική Αστυνομία. Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, στόχος του χτυπήματος ήταν να στείλει «μήνυμα» σε αντίπαλο, που επιχείρησε να αγοράσει το πρατήριο υγρών καυσίμων.

Εντολέας της συγκεκριμένης ενέργειας, φέρεται να είναι ένας 53χρονος από την «παλιά σχολή των νονών» που είναι έγκλειστος σε σωφρονισιτκό κατάστημα της χώρας και όνομα του, είχε εμπλακεί στην απαγωγή του εφοπλιστή, Περικλή Παναγόπουλου.
Η έκρηξη στην κάβα και η σύνδεση με τα νότια προάστια

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 12 Μαρτίου, άγνωστοι τοποθετούν βόμβα μεγάλης ισχύος, σε κάβα ποτών στην οδό Πάντου στην Καλλιθέα.


Τότε βίντεο από κλειστό κύκλωμα, είχε καταγράψει το δυο άτομα πάνω σε μοτοσυκλέτα, να τοποθετούν την βόμβα μπροστά στην είσοδο της κάβας, που ανήκει σε επιχειρηματία νυχτερινού κέντρου στην Λεωφόρο Συγγρού και να απομακρύνονται από το σημείο.





Ακολούθησε η έκρηξη που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές. Άμεσα στελέχη της δίωξης εκβιαστών αναζήτησαν τυχόν σύνδεση των δυο επιθέσεων, με τις αρχικές πληροφορίες να κάνουν λόγο για αντίποινα στην βόμβα που τοποθέτησαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ αναζητούσαν την σύνδεση των δυο ενεργειών. Από την έρευνα προέκυψε πως ηθικός αυτουργός της επίθεσης, φέρεται να είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη της Greek Mafia, o οποίος δραστηριοποιείται στα νότια προάστια.


Ο συγκεκριμένος άνδρας, ηλικίας 54 ετών, είχε δεχτεί ένοπλη επίθεση έξω από φούρνο στη Βούλα, τον Ιούλιο του 2020. Ο 54χρονος παρότι δέχτηκε 14 σφαίρες από απόσταση αναπνοής, κατάφερε να επιβιώσει. Το άτομο αυτό, γνωστός και ως «Θαμνάκιας» φέρεται να κυριαρχεί στο χώρο της νύχτας στα Νότια προάστια και ήταν κουμπάρος του Βαγγέλη Ζαμπούνη που εκτελέστηκε έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων με 90 σφαίρες από καλάσνικοφ.

Πηγή: debater.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια