Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

H Πρωτοβουλία Αστυνομικών για το θάνατο του Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου




''Για το θάνατο του συναδέλφου στην οικοδομή.''
Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του 31χρονου συναδέλφου μας, που έχασε τη ζωή του στην οικοδομή. Ο συνάδελφός μας επέλεξε μία τίμια αλλά και πολύ δύσκολη δουλειά, για να συμπληρώσει τις πενιχρές απολαβές από την Αστυνομία, ώστε να καταφέρει να ζει αξιοπρεπώς.

Δυστυχώς όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Δηλαδή χιλιάδες αστυνομικοί αναγκαζόμαστε να εργαζόμαστε πέραν της Υπηρεσίας, σε δεύτερη ή και τρίτη δουλειά, για να μπορέσουμε να βγάλουμε εις πέρας τη δύσκολη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουμε, ή και να ξεσπιτωνόμαστε και να αφήνουμε τις οικογένειες μας και να αναζητούμε αποσπάσεις με έξοδα δημοσίου μπας και καλύψουμε καμία τρύπα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των πενιχρών μισθών μας, της ακρίβειας και του πληθωρισμού που κάθε μέρα είναι και χειρότερα – ιδίως των χαμηλόβαθμων. Το νιώθουμε κάθε μήνα όταν τα μετράμε τo μισθό και δεν φτάνει να πληρώσεις το ενοίκιο, ή δόση του δανείου, τα φροντιστήρια και δραστηριότητες των παιδιών σου, το ρεύμα, τη βενζίνη, τη θέρμανση το χειμώνα, το σούπερ μάρκετ, κάποια επίσκεψη σε γιατρό κτλ..

Βέβαια με τον άδικο χαμό του συναδέλφου αποδείχτηκε ότι στο βωμό του κέρδους, τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις δουλειές δεν εφαρμόζονται. Τόσο η σημερινή Κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες φέρουν τεράστιες ευθύνες, αφού έχουν αφήσει στο απυρόβλητο τους μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβους. Δεν τηρούνται ούτε στο ελάχιστο οι κανόνες ασφαλείας και η εργατική νομοθεσία, ενώ η Επιθεώρηση Εργασίας είναι πλέον μόνο στα χαρτιά, με αποτέλεσμα καθημερινά πολλοί εργαζόμενοι να μην γυρνάνε στα σπίτια τους.

Ας τα σκεφτούμε αυτά, ας θυμηθούμε το νεκρό συνάδελφό μας, την επόμενη φορά που η κυβέρνηση θα μας στρέψει ενάντια σε εργατικές διαδηλώσεις και απεργίες μεροκαματιάρηδων που αγωνίζονται για μισθούς, υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία τους.

Για τα κέρδη κάποιων, θυσιάζονται καθημερινά οι ζωές εργαζόμενων!



Πρωτοβουλία Αστυνομικών




Πηγή: protast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια